Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lavt selvværd!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Jeg synes, det er så modigt og godt, at du har valgt at skrive… Jeg tænker, at det er en god måde at bede om hjælp.
Det må være svært at føle sig uden for… Har det været sådan længe? Det kan være rigtig hårdt ’arbejde’ både at skulle være en god veninde, passe sin skole og klæde sig pænt og se pæn ud.
Jeg tænker, at der findes andre piger, der synes, det er svært. Hvad tror du mon? En gang imellem kan man godt gå med en følelse af ikke at være god nok, uden at det i virkeligheden er sådan. Så måske kunne det være rart for dig at prøve at snakke med én af de andre om, hvordan du har det – ville du mon have mod på det? Måske kan din(e) veninde(r) genkende dine tanker…
Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at forklare din mor, hvor svært du har det… Men jeg synes, du beskriver det rigtig fint for mig her i brevet, så måske kunne det være rart for dig at vise din mor dit brev og mit svar?
I brevet forklarer du, hvad du mener, når du siger, du hader dig selv. En gang imellem skal de voksne have lidt flere ord, før de forstår, at det er alvorligt. Ville det give mening for dig at vise din mor, hvad vi to har ’snakket om’?
Det kan også være, du vil synes, det er nemmere at finde en anden voksen, du kan snakke lidt med, før du går til din mor… Jeg ved ikke, om du har en sød tante eller en veninde, hvis mor er rigtig rar og forstående at tale med? Det kan også være, du hellere vil snakke en voksen, som ikke kender dig..? Det kunne for eksempel være en af BørneTelefonens (tlf. 116 111) rådgivere. En rådgiver kan være god til at stille spørgsmål, så det bliver nemmere for dig at sætte ord på, hvordan du har det. Måske kan I, i fællesskab, finde den helt rigtige måde for dig at snakke med din mor på?
Jeg tænker også, at du måske kan skrive dine tanker ned, når du sidder alene og bliver rigtig ked af det? Det kan enten være noget, du har for dig selv, som en slags dagbog eller også kan du få formuleret det, så du tør vise det til en voksen eller en veninde… Kunne det være en rar måde at gøre det på?
Jeg håber, du på en eller anden måde, kan finde forslag i mit svar, som giver mening for dig, så du kan finde hjælp til at få det bedre…
Mange hilsner BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat