Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lavt selvværd eller skør..?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Mange tak for dit brev - det er rigtig godt, at du har skrevet og fået sat ord på de tanker, som du tumler med lige i øjeblikket.

Det at græde, kan være en rigtig god måde, at komme ud med sine følelser på. For nogle er det meget virkningsfuldt mens andre gør noget andet, når de bliver kede af det eller fortryder en handling.

Det at fortælle sig selv, at man er dum og ikke fortjener at leve kan være tegn på, at du er lidt hård ved dig selv. Det kan også være et udtryk for, at man fortryder det, som man lige har gjort og ikke helt ved, hvad man ellers skulle gøre. Måske kan du øve dig at gøre noget andet og gå tilbage igen, når du er klar til det.

Uanset hvad det skyldes, så tænker jeg, at det måske kunne være en god idé, at snakke med din lærer. Sammen kan I lave nogle aftaler for, hvad du kan gøre, når du kommer i nogle situationer, hvor du bliver vred. Måske har du mulighed for at gå et bestemt sted hen, når du bliver frustreret? Din lærer kan også hjælpe med konfliktløsning eller måske få skabt kontakt til en anden voksen som du kan snakke med, hvis du har lyst til det.

Det er rigtig godt, at du har fortalt din veninde om, hvordan du har det. Hun kan være en rigtig god støtte for dig - og omvendt. Sammen kan I få snakket situationer igennem, som I har oplevet.

Måske skal du også prøve at snakke med dine forældre - eller en af dem - om de oplevelser og tanker du har, når du oplever en konflikt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat