Brev

Lavt selvværd?

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Hej pige på 15 år.

Mange tak for dit brev, hvor du skriver, at du er bange for dit eget spejlbillede. Det må være utroligt hårdt, at gå rundt og hele tiden være bange for at kigge sig selv i spejlet og derfor synes jeg, at du har taget et stort, modigt skridt ved at skrive herind til os.

Det første jeg bemærker i dit brev er, at du fortæller at andre drenge og piger, synes du er en flot pige. Selvom du får dette at vide, så har du svært ved at genkende det. Det får mig til at tænke på, om der mon bliver snakket meget om udseende mellem dine venner?

Jeg kunne forestille mig, at hvis det fylder meget i hverdagen, så kan det være svært ikke at lade være med at tænke på. Du nævner også, at du synes det lyder åndssvagt, men det synes jeg overhovedet ikke det gør. De tanker og følelser du har indeni er helt normale og jeg tænker på, om du mon har oplevet noget, som får dig til at tænke sådan om dig selv?

Du skriver, at du er bange og at din egen skygge giver dig lyst til ikke at være her mere. Når man ikke føler sig hjemme i sin egen krop, så kan det føles meget skræmmende at kigge sig selv i spejlet og blive konfronteret med, hvordan man ser ud. Derfor tænkte jeg på, om du mon har nogle søde voksne omkring dig, du kan tale med? Hvis du har lyst, kan du fortælle dem præcist, hvad du har fortalt mig. Du kan også vise dem brevet du har skrevet til os og vise dem mit svar også.

En anden ting der måske kunne være noget for dig, er en side inde på vores hjemmeside, hvor der er en masse andre unge, ligesom dig, som fortæller om hvad de har svært ved at acceptere ved sig selv og hvordan de øver sig på at acceptere det. Der er rigtig mange mennesker, som har det ligesom dig og derfor tænkte jeg på, om det ikke kunne være noget for dig at se den video, vi har lavet derinde. Du får et link til videoen her: Krop og udseende

Du kan prøve at huske på, at alle de følelser du har indeni er helt normale og der er ingen grund til at ændre dig selv, for du er god ligesom du er. Jeg håber mit svar kan hjælpe dig, og du kan også altid ringe ind til os på BørneTelefonen på telefonnummeret: 116111. Her sidder vi klar til at hjælpe dig og vi vil rigtig gerne snakke med dig, hvis du har flere spørgsmål.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Hjælpsætning

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat