Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil tabe mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Det lyder som om, at du har talt en del med dine forældre om det her, og jeg tænker, at det er super fint, at du helst gerne vil fortælle dem, at det er det, du gerne vil.

Du skriver, at de ikke kan forstå dig, men jeg tænker på, om de skal forstå det? Kunne en mulighed være, at du fortæller dem, at du har besluttet dig for at tabe dig en smule, også selv om de ikke forstår det. Måske kan du fortælle dem, at du hellere vil have, at de ved det, end, at du skal gøre det i skjul – kunne man sige det til dem? Jeg tænker, at de alligevel på et tidspunkt vil kunne se det?

Du skriver, at det vil give dig et selvtillidsboost. Jeg bliver nysgerrig på, om du har overvejet, hvorfor et selvtillidsboost skal komme af at tabe dig? Jeg gætter på, at de fleste mennesker, godt kunne tænke sig at tabe sig en smule, og jeg tror, at de fleste vil være utilfredse alligevel... Kunne det være en mulighed at tro på, at dine forældre har ret? Har ret I, at du er smuk som du er? Hvis du prøver at undersøge den mulighed, at de har ret, kunne en ide måske være at tale med dine veninder om det. Hvor mange gange har de inden for den seneste uge tænkt på, at de gerne vil tabe sig lidt? Hvorfor vil de gerne det? Tror de mon, at de vil få det bedre med sig selv? Eller er det noget andet? Kunne det være et forsøg værd?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat