Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det ikke så godt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver herind. Det lyder nemlig til, at du har mange tanker kørende. Du skriver, at du flere gange om ugen er ked af det, og det føles, som om det, du gør, ikke er godt nok. Du tænker også meget over, hvordan det går i skolen og med dine venner. Du har også svært ved at falde til ro om aftenen.

Når jeg læser dit brev, bliver det tydeligt, at du gør dig mange tanker. Det virker til, at du er god til at mærke efter og kigge indad. Jeg får indtryk af en stærk og følsom pige, som gerne vil rigtig mange ting. Og det er på en måde en styrke – selvom det lige nu måske ikke føles sådan. Men du skal vide, at du udvikler dig gennem hele livet og her vil dine styrker hjælpe dig.

Du er også god til at fortælle hvordan du har det og hvad der går dig på. Derfor tror jeg, at det kunne være en rigtig god idé, at du delte dine tanker med nogen. Du er nemlig god til at beskrive, hvad der fylder.

Det lyder til, at din mor tænker på dig. Har du prøvet at snakke med hende om, hvordan du har det? Måske kan du sige til hende, at du gerne vil tale med hende om noget, der er lidt svært. Det kan være en god idé, at finde et godt tidspunkt til det. Måske når I er ude at gå en tur, eller i weekenden, når hun har tid og ikke først kommer sent hjem efter arbejde. Eller du kan vise hende dit og mit brev her fra brevkassen, hvis du stadig har det.

Måske har du mere lyst til at skrive et nyt brev til din mor. Du kan få ideer til hvordan her: Skriv det til nogen.

Der er faktisk mange piger og drenge i din alder, der har rigtig mange tanker kørende, lige som dig. Det kan være udmattende. Og så er der ikke meget overskud tilbage. Men det er muligt at få det bedre. Derfor er det også vigtigt, at du får snakket med nogen om, hvordan du har det.

Du skriver også, at du ikke får søvn nok. Det lyder til, at det er tankerne, som tager over ved sengetid. Derfor har du svært ved at falde i søvn. Som du selv skriver, så er det hårdt, når man ikke får søvn nok. Det er så godt, at du er opmærksom på det, fordi det viser mig, at du er klar til at gøre noget ved det. Du kan nemlig godt ændre på dit søvnmønster. BørneTelefonen har lavet en rigtig fin video med gode råd om søvn. Jeg vil opfordre dig til at se videoen og prøve nogle af de gode råd af.

Du kan også prøve at kigge lidt på denne guide, som måske kan hjælpe dig med at få lidt ro på tankerne. Måske du kan bruge den nogen gange i stedet for Netflix. Har du mon lyst til at prøve det?

Det er stærkt af dig, at du har skrevet herind og fortalt mig, at du gerne vil gøre noget ved din situation. Dermed har du nemlig allerede taget det første skridt til at få det bedre.

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine ideer. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116111 , skrive i chatten eller sende et brev til os igen.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen.

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat