Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg føler mig ikke godt tilpas

kære børnetelefonen.

jeg er en pige på 11 år. jeg er 154 cm. og vejer 41 kg.

jeg har tit følt mig utilpas i klassen. de fleste af pigerne fra min klasse vejer meget mindre end mig, en af dem vejer 29 kg!!

Jeg har altid skulle værre den der bar nogen i akrobatik.
nogle gange kommer der også nogen bare og slynger sig op på mig.

Her på det sidste er jeg begyndt at tænke meget på mad og hvor meget jeg spiser. jeg vejer mig også 5 gange om dagen.
Men er jeg for tyk? føler mig sådan.

vh. pigen der føler sig utilpas.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Det er godt, at du skriver til os - for ingen skal gå rundt og føle sig utilpas i sin klasse.

Nej du er ikke for tyk - For der er ikke nogen facitliste på, hvad man skal veje når man er 11 år. Kroppen er i din alder i fuld gang med at udvikle sig, så man skal derfor også passe på med at sammenligne sig med andre. Kroppe er meget forskellig fra person til person, og derfor er det ikke godt at sammenligne lige over med andre. Det vigtigste er at være tilpas og lære at være glad for sin krop. I går jo også til sundhedsplejersken en gang imellem - så er du i tvivl, så spørg hende lige. Måske kan du også prøve at huske, hvad hun sagde til dig, da du var til sundhedsplejersken sidst. Eller måske kan en af dine forældre huske, hvad sundhedsplejersken sagde eller skrev hjem til dem?

Du fortæller at du på det sidste er begyndt at gå meget op i mad. Det er der bestemt ikke noget galt i, så længe det er på den sunde måde. En mulighed kunne derfor være, at tale med dine forældre om hvordan du har det. Det er i hvert fald meget vigtigt, at du snakker med dine forældre om det, også at du er begyndt at veje dig så mange gange om dagen. Det er nemlig ikke helt så godt, så det vil de måske kunne hjælpe dig med at få styr på. I kunne også i fællesskab lave en madplan med sunde og lækre ting, som du godt kan lide. Du kunne hjælpe med at lave maden og også til det, du kunne du tage med i madpakken dagen efter. 

Hvad med motion - Du nævner akrobatik, men laver du andet sjovt? Der er rigtig mange muligheder for at gå til aktiviteter i fritiden, men en cykel, gå eller løbetur er også god motion. Det vigtigste er, at du finder ud af hvad der virker bedst for dig... Det skal nemlig være sjovt at motionere. Du kan sammen med dine forældre eller en anden voksen prøve at finde ud af hvilke muligheder der er i nærheden af dig. Mange klubber har gratis prøvetimer, hvor det er muligt at prøve lidt forskelligt for at finde frem til, hvad man gerne vil gå til.

Jeg er tror på, at der nok skal findes en aktivitet i nærheden af dig, som du finder sjov. Spørg også gerne  andre og veninder om de vil gå sammen med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat