Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen selvværd tilbage.. OVERHOVED!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Tusind tak for dit brev. Du skriver så flot og i så mange detaljer om noget, som jeg tror rigtig mange kan genkende. Alle har prøvet at føle sig overflødige, grimme og dumme, og det er forfærdeligt. Og det kan være endnu sværere at tale ud omkring, at man har de følelser. Rigtig stærkt gået.

Det lyder som en rigtig svær situation med din veninde. For på den ene side, har hun jo ændret sig rigtig meget, og er ikke den samme nære veninde for dig længere. Men på den anden side, så kan man jo godt lidt forstå, at hun er blevet overfascineret af at være populær. Hun håndterer det bare på en måske mindre god og lidt umoden måde.

Prøv at tænke lidt over, hvorfor hun er blevet populær. Det lyder som om, at det hovedsageligt er fordi, at hun er smuk. Er det rigtigt? Hvis det er, er det så det, man gerne vil beundres for? Jeg kan sagtens forstå, at man kan misunde andre deres skønhed, men i virkeligheden er ens fysiske overflade det mest indholdsløse, man kan høste popularitet på. Og samtidig med, at hun har fået den status, har hun måske mistet noget virkeligt beundringsværdigt – den attitude hun havde, hvor hun var selvsikker, og faktisk ligeglad hvad andre syntes.

Nu lyder det nemlig som om, at hun næsten kun tænker på, hvad andre synes om hende, fx på sociale medier. På mig lyder det som om, at hun er den, der træder ved siden af sig selv lige nu. Det er hende, som ikke ved, hvem hun er længere. Når hun bliver ældre, tror jeg at hun vil tænke, at hun var ret overfladisk dengang i 7. klasse.

Måske trænger du til at lade hende være lidt? At lade være med at tænke på, hvad hun synes eller laver eller skal, og i stedet tænke på, hvad du selv har lyst til.

Det lyder som om, at du har mødt nogle andre mennesker over nettet, som du svinger godt med, som betyder noget for dig, og som måske får dig til at have det bedre med det hele, end din veninde. Måske skulle du fokusere lidt mere på dem? Aftale nogle flere ting med dem, og udvikle de venskaber. Det kan også være, at du har nogle interesser, som du gerne vil fordybe dig lidt mere i.

Måske kan du lide at tegne, male, lave mad, strikke, dyrke sport eller andet. Det kan man også møde mennesker igennem – og dele på instagram, hvis man vil 😉 Det er helt ok at tage lidt afstand fra mennesker, man får det skidt af at være sammen med.

Det kan også være, at I trænger til at tage en snak. Jeg ved godt, at det må være en ret svær ting at tale om med hende. Du ved nok bedst selv, hvordan du vil få tingene sagt. Men hvis du har lyst til at se hende lidt mindre, kunne det måske være en idé at tale lidt med hende først. Du kunne lægge vægt på, at du ikke er helt så vild med hendes nye venner, og at du er blevet rigtig glad for de mennesker, du har mødt online.

Jeg vil også råde dig til at tale lidt med en voksen. Som jeg nævnte tidligere, så har alle prøvet at føle sig nede, og ingen har et selvværd, der altid  er altid i top. Måske din mor eller far? Måske en kusine eller onkel, eller en anden, du kender, som er klog og som er til at tale med. Jeg håber, at det vil kunne hjælpe dig, til at føle dig mindre alene med dine følelser.

Hvis du har lyst, kunne du starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111, og tale det lidt igennem med en rådgiver.

Jeg synes, at du lyder som en person, der tænker godt over tingene. Jeg tror, at mange børn og unge vil have glæde af at læse dit brev, og vil føle, at de ikke er alene. Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig til at se nogle muligheder i situationen med din veninde.

Mange hilsner,

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat