Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan opnår jeg kontrol

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år. 

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver herind med dine frustrationer omkring din vægt. Og hvor er det fint set af dig, at det jo ikke kun handler om, at du gerne vil tabe dig, men også gerne vil gøre det på en måde, hvor du ikke får det dårligt med dig selv undervejs. 

Du skriver, at du har svært ved ikke at spise for meget, og at det lykkedes bedre på efterskolen, da du bedre kunne kontrollere det der. Hvad var det mon, der gjorde, at du bedre kunne kontrollere det der? Var det måske, at der var faste måltider, sundere måltider, mængden var doseret eller noget helt andet?

Jeg tænker, om du mon kunne få den hjælp til at kontrollere det igen, nu du er kommet hjem? Er det mon noget, dine forældre kan hjælpe dig med?

Det er flot, at du tabte dig på efterskolen. Det viser, at det kan lade sig gøre for dig, og at du har motivationen, hvis du får noget hjælp. Det kan være rigtig svært at gøre alene.

Derfor kunne det måske være en ide med en kostplan? Af den fremgår, hvad du skal/må spise. Den skal du nok have hjælp til at lave. Det kunne fx være din læge eller en sundhedsplejerske, der hjalp dig? 

Jeg tænker også på, hvad du mon spiser? Nogle gange kan det også være sammensætningen af kosten, der gør, at man hele tiden er sulten, fordi man ikke får alle de næringsstoffer, vitaminer osv., kroppen har brug for. Men alt det kan en kostplan og en læge/sundhedsplejerske hjælpe dig med.

Så er der selvfølgelig også spørgsmålet om motion. Du skriver, at du er tæt bygget med muskler. Betyder det mon, at du jævnligt dyrker motion? Ellers er det jo i hvert fald også altid en god ide. Du ved det jo nok godt, men når man dyrker motion, forbrænder man kalorier, hvilket gør, at man taber sig – og bliver stærkere. Det kan gøre det lettere at vedligeholde et vægttab, og derudover giver motion både fysisk og psykisk velvære. Hvis man ikke er vant til at dyrke motion, kan man altid starte i det små med en gåtur, en lille løbetur eller en cykeltur. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Husk du altid er velkommen til at skrive igen eller ringe eller sms´e til Børnetelefonen på tlf.nr 116111.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat