Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg sige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg synes, det lyder rigtig godt for dig, at du skal på julemærkehjem. Jeg ved, at mange børn har været glade for det. Så jeg tror, at der venter dig noget rigtig godt.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det kan være svært at fortælle. Og at du er nervøs for at folk vil spørge dig, hvor du har været henne. 

De fleste mennesker kan genkende, at det kan være svært at fortælle ærligt om det, man kæmper med. Det er rigtig ærgerligt, for vi har alle forskellige ting, vi bakser med. Store som små ting. 

Det kræver styrke at søge og tage imod hjælp til det, der er svært. Men det har du gjort. Du har taget en beslutning om, at du gerne vil gøre noget godt for dig selv, og nu skal du af sted på julemærkehjem. Det kan du være rigtig stolt af.

At drage omsorg for sig selv er en af de bedste gaver, man kan give sig selv. Og en af de gaver der vil holde længe. Måske kan du prøve at tænke på det på den måde. Jeg tror nemlig, at noget af det pinlige vil forsvinde, hvis du kan tænke sådan.

Måske kunne du også overveje, om det kunne være en ide at fortælle, hvor du skal hen, inden du tager af sted? Hvis du fx tænker, at din klasse vil undrer sig over, hvor du er henne, så kunne du på forhånd bede din lærer hjælpe dig med at få det fortalt. Kunne du fx vise din lærer dit brev og mit svar, så han eller hun forstår, at det er vigtigt, at dine klassekammerater støtter dig i det, du nu skal?

Du kan også bede dine forældre om at hjælpe dig med at få det sagt. Det kunne være, det kunne hjælpe dig at gøre lidt ud af, at du skal afsted. Du kunne fx vælge at bage boller til klassen, den sidste dag, inden du tager afsted. Eller holde en lille fest for nogle af dine venner, inden du tager afsted – som en måde at sige ”på gensyn på”?

Jeg synes, det er rigtig fint, at du vil fortælle dit arbejde, at du skal på julemærkehjem. Og det er jo super godt, at din søster vil overtage arbejdet, mens du er væk. Måske skulle du skrive det til dem i en SMS. Du kunne fx skrive: Jeg har besluttet mig for at tage på julemærkehjem til december. Jeg kan derfor ikke passe børnene et stykke tid. Men min søster vil gerne hjælpe jer i stedet for mig. Har I lyst til, at hun kommer med næste gang, jeg skal passe børn, så I lige kan hilse på hende? 

På den måde får du det fortalt men viser samtidig, at du føler ansvar for dit arbejde og derfor gerne vil hjælpe dem med at finde en løsning, så børnene stadig kan blive passet. Det tror jeg, de vil sætte stor pris på. 

Jeg håber, du får et godt ophold på julemærkehjemmet.

Mange venlige hilsner Børnetelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat