Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Tusind tak for dit brev. Jeg vil allerførst starte med at berolige dig med, at du hverken er en “særling” eller meget anderledes, end de fleste andre. Derudover er det rigtig godt, at du har skrevet herind, så du kan få delt nogle af de tanker, du bruger så meget energi på at tumle med selv.

Jeg har talt med rigtig mange børn og unge, der har det ligesom dig. Og derudover ved jeg også, at det samme gælder for voksne. Vi går alle rundt og oplever en masse, suger til os og bruger energi på at bearbejder alle det indtryk vi får hver eneste dag. Det du beskriver, lyder som en helt naturlig måde for dig at få bearbejdet daglige indtryk og stemninger.

Du beskriver dig selv som følsom, og derudover generelt at have det godt med venner, kæreste og familie. Det er så dejligt at høre! Det fortæller mig, at du har et godt fundament at “stå på”. Men jeg vil gerne understrege, at selvom man er godt tilfreds med livet og tilværelsen, er det enormt vigtigt at få bearbejdet sine tanker og rent fysisk “få luftet ud”. Særligt hvis man ønsker at blive ved med generelt at have det godt.

Hvis du føler, at du ikke har grund til at være trist, så sig til dig selv, at tristhed ikke altid behøver have en årsag. At sidde alene med egne tanker og tillade sig at føle præcis, hvad man føler, kan også være en måde at lade sine batterier op. Du lyder som en social pige, der går op i at din omgangskreds og du selv har det godt. Det betyder, at du måske bruger en del energi på at fornemme folks humør, at hjælpe andre, samtidig med at du også holder dig selv kørende. Tag ikke fejl – det kræver altså mange kræfter!

En anden ting er, at når man synes at livet er godt og man står et sted, man er glad for – ja, så kan man også blive bekymret for, om det mon snart ændrer sig. Det er også helt naturligt! Skygger kan kun eksistere, så længe der er lys. Det samme gælder her i livet. Man kan være badet i solskin og lykke, men solskinnet afslører også altid, at din egen skygge er lige bag dig. Jeg tænker, at skyggen i dit tilfælde er de bekymrende tanker, der til tider gør dig trist.

Så i stedet for modarbejde den, bør du måske overveje, hvordan du kan blive gode venner med den. Så hvordan kan du mon bruge de her lidt triste stunder positivt? Når de dukker op, kan du måske se på dem som en venlig påmindelse om, at du har brug for lidt tid til at lade op alene? Du har måske brug for at græde lidt, for at have plads til nye glæder og bekymringer indeni. Du kan overveje, om tankerne er der, fordi du er glad og derfor bange for at miste den glæde? Eller om der reelt er noget, du er trist over og har behov for at tænke igennem? Og måske tale med nogen om? Det letter også altid at dele med andre.

Det var mange ord, men jeg håber, du synes du kan bruge noget af det. Jeg håber for dig, at du altid vil tillade dig selv at føle både glæde, tristhed og vrede. De oplevelser du får livet igennem vil automatisk give dig op- og nedture humørmæssigt. Og det er i virkeligheden det, der er det særlige ved at være menneske.

Har du brug for at tale mere, så SMS, chat eller ring til os på 116 111 eller via http://børnetelefonen.dk.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat