Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Rigtig mange tak for dit brev. Der er mange, der har det ligesom dig. Nemlig, at maden er blevet til noget dårligt, og at man er bange for, om man er tyk. Så dit brev er rigtig vigtigt.

Der er utrolig meget snak og fokus på, hvordan vi skal se ud. Vi ser modeller, sangere og filmstjerner i film, musikvideoer og på YouTube, og vi tror måske, at for at andre skal kunne lide os, så er vi nødt til at se ud som alle de berømte.

Når man så kommer i puberteten, sker der rigtig mange ting med ens krop. Man begynder at få bryster og får hår under armene. Og menstruationen er også på vej. Så kan man altså pludselig lave børn. Så en pigekrop forandres rigtig meget, fordi den pludselig skal kunne så meget. 
Når der er så meget fokus i medierne på, hvordan vores krop skal se ud, så kan vi desværre bare godt glemme, at der er forskel på, om man er tyk, eller om man bare har kvindelige former. Og man kan glemme, at de kvindelige former faktisk er et tegn på sundhed.

Du fortæller, at du spiser langsomt og har svært ved at spise. Og det lyder derfor som om, det at spise ikke er så hyggeligt for dig mere? Og mon ikke du savner det? Mad skal jo helst være noget, man også synes er dejligt. Måske kan du huske, at du engang havde det sådan? Hvor længe mon det er siden?

Det lyder også som om, at du er bange for at blive tyk. Og at det er derfor, du får det dårligt, når du har spist. Mon det kan hænge sammen med, at du synes det er lidt svært, at din krop pludselig har fået kvindelige former? 

Du fortæller, at andre nu lægger mærke til det. Mon ikke dine forældre og dine venner faktisk er lidt bekymrede for dig? Måske har de allerede prøvet at snakke med dig om det? Og selvom det måske har været svært for dig at have sådan en snak, så synes jeg, du skal prøve at fortælle dem det, du har fortalt mig her i brevet. Det kan nemlig godt være, at du skal have noget hjælp til at få et godt forhold til mad igen. 

Der findes et sted, der ved rigtig meget om det med at have det svært med at spise. De hedder http://www.lmsos.dk. Du kan måske læse på deres hjemmeside sammen med din mor eller far? Du kan også ringe eller chatte med dem, og de kan fortælle dig om, hvilken hjælp du kan få. 

Jeg håber, at mine råd kan hjælpe dig. Du har ret til at være dig, og du har ret til at have det godt. Husk at kroppen er fantastisk. Den sørger for, at vi vågner hver dag. Derfor er den din ven - uanset hvordan den ser ud. 

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange tanker fra

BørneTelefonen.

 

 

 

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat