Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hmm, usikker på mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,
Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre, at du har en god familie og veninder, du er glad for. Vi kan alle have dage eller perioder, hvor vores humør er lidt sort, vi bliver måske hurtigt kede af det eller irriterede, og nogen gange ved vi ikke engang hvorfor... Men dér kan det være en stor støtte at have familie og venner i sit liv, som man stoler på og som man ved, gerne vil hjælpe én... Og det lyder også til, at du sætter pris på de mennesker, som er omkring dig.
Du fortæller, at du oplever det som en ubehagelig følelse at have ondt i maven på den måde... Det kan jeg godt forstå, at du synes kan være ubehageligt. For mange mennesker føles det helt anderledes end den almindelige måde at have ondt i maven på. Men det stammer også et andet sted fra. Det er ikke en bakterie eller virus, som bare forsvinder af sig selv igen. Jeg tænker, at det er dine følelser, som lige nu er lidt forvirrede og som derfor sætter sig som en klump i maven, for at fortælle dig, at der er noget som ikke er helt i top i øjeblikket... Og det passer jo meget godt med, at du selv mærker en usikkerhed primært omkring dit udseende og stil i øjeblikket, ik´sandt?
I forhold til din højde og vægt, så lyder det altså helt normalt, og som 14-årig er du ikke færdig udvokset – der kan ske meget endnu. Men samtidig er det også vigtigt ikke kun at kigge på tallene, men lære at elske sig selv og sit udseende, lige meget hvilke tal der står... En god start kan være at finde dine yndlingssteder på din krop – måske er det dine øjne, din skulder, dine fødder eller noget helt fjerde – og så er det de steder du kan fokusere på de dage, hvor du måske er lidt utilfreds med dig selv, tror du, at det kan være en idé for dig?
I forhold til at finde sin egen stil, kan det være meget forskelligt fra menneske til menneske, om man har det bedst med at være "mainstream" og ikke skille sig for meget ud, eller man hellere vil vække opsigt og skille sig ud via sit tøj og udseende... Nogle synes jo også bare, at det og det tøj er fedt og er ligeglade med, om det er mode eller ej. Den bedste stil for dig, tænker jeg, er den som kommer umiddelbart til dig. Der hvor du lige tænker, at det ser fedt ud eller bare lægger mærke til det, det vil oftest være det som klæder dig, og som du vil synes om i længere tid. Man kan jo altid lade sig inspirere af folk på gaden og i medierne, men prøv dig lidt frem og eksperimenter lidt med, hvad du tænker kunne være fedt.
Til sidst vil jeg bare sige, at det er helt almindeligt at føle den usikkerhed, du beskriver. Det er en del af det at være menneske og kunne mærke sig selv, at vi ind imellem kommer i tvivl om små eller store ting, men som påvirker os og vækker en usikkerhed i os. Nogle gange går det over af sig selv, og du mærker måske lige pludselig, at det er væk, uden du helt kan sige, at du har gjort noget anderledes... Andre gange går det ikke bare lige væk, og det kan være en god ting, som du allerede har gjort, at tænke over hvor den usikkerhed kommer fra – for så er det nemmere at gøre noget ved den.
Der vil højst sandsynligt komme flere perioder, hvor du synes det hele er lidt svært eller uoverskueligt – og selvom det kan føles rigtig svært, så er det helt normalt og egentlig bare et udtryk for, at du er god til at mærke dig selv og lytte til dine følelsers signaler. Og det er en super evne at have!
Jeg håber, at du snart vil opleve, at din mave føles bedre igen.
Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har flere spørgsmål.
Bedste hilsner fra
BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat