Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp med Karakterer og hvordan håndtere jeg det bedre please hjælp ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år,

Tak for dit brev. Det er ikke rodet for mig, men fyldt med alle dine tanker. Det er super godt, du har skrevet. Jeg læser dit brev, som at dine karakterer fylder meget, og at din tryghed til lærerne heller ikke er hel i top.

Først vil jeg rose dig for at sætte mål for dig selv. Men man kan kun gøre sit bedste og forsøge at lære af det, man laver og gøre det bedre til næste gang. Det ved jeg godt lyder rigtig gammelt, og måske kommer du næsten til at falde i søvn af at læse det. Men jeg tror, det vil være godt for dig at tænke sådan.

Jeg ved fra andre unge, at det kan være rigtigt svært at finde den balance, hvor man er tilfreds med sin karakterer og ikke bliver sur og ked af det. Hvis man hele tiden går i en klokke af tristhed og frustration over sin karakterer og manglende tilfredshed med sig selv, taber man helt modet. Jeg tænker, at du skal begynde at øve dig i at tale lidt pænere til dig selv. Du skal være tilfreds, når du afleverer en opgave, fordi du ved, du har gjort dit bedste. Der er desværre ikke nogen mirakelkure, der hurtigt kan løse forventnings-problemet. Men du kan ØVE dig i, at have mere realistiske forventninger og krav til dig selv. Jeg er meget enig i den af dine lærere, som siger, at det er indholdet, som tæller. Det er dejligt, at du også har sådan en lærer.

Måske kunne det hjælpe at tale med dine veninder om, hvordan de har det med forventningspresset. Både deres eget og det de oplever, andre har til dem. Når I deler jeres tanker, kan I også hjælpe og støtte hinanden til at huske og forstå, at I er så meget mere end jeres karakterer.

Giv dig selv lov til at lave noget hver dag, som du bliver glad af. Livet skal også være andet end skole og lektier. Det er vigtigt at fylde sig op med noget, man bliver glad af. Tit går det svære meget lettere, når man forstyrrer hovedet med andre ting.

Jeg synes ikke, det er i orden, at du og måske andre ikke føler jer trygge ved de karakterer, som bliver givet. Jeg tænker, at du skal snakke med dine forældre om, hvordan du oplever, at lærerne er meget langt fra hinanden, når de giver karakterer. At du føler dig utryg ved det. Det er vigtigt, at skolen eller læreren får besked for at kunne ændre på det eller forklare, hvorfor de gør, som de gør.

Jeg ved godt, at det kan være svært at få taget hul på sådanne samtaler. Men jeg tænker, at der kunne være så meget godt for dig at hente i sådan samtale med dine forældre og din lærer. Måske kunne I sammen lave en plan for, hvordan du kunne komme til at føle dig tryg i karakteren, du får. Det er ikke rimeligt, at du skal føle, som du gør nu, og jeg håber, at du holder fast i mod til at få snakket med dine forældre og din lærer.

Hvis det hele bare er for meget lige nu, kan du starte med at ringe til BørneTelefnen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat