Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.

Mange tak for dit brev. Du er rigtig god til, at beskrive hvordan du har det. Og du skal vide du er god nok og værdifuld, lige som den du er. Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært, at gå rundt med alle de tanker. Det er flot af dig, at du gør dig så mange overvejelser, om hvad der er bedst for dig og din fremtid. Jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig!

Jeg kan læse, at du rigtig gerne vil vise udadtil, at du er sej og har styr på tingene. Sådan tror jeg, at de fleste har det og det er helt forståeligt. Desværre kan man ikke være god til alting, og det er helt ok, at der er noget som du har svært ved. Man kan hurtigt komme til at sammenligne sig med andre, eksempelvis når det handler om karakterer. Det er jo faktisk rigtig fint, at få 4, men sammenlignet med 12, kan man hurtigt føle, at det ikke er godt nok. Nogle gange glemmer man, at tænke på, at den der får 12, måske har nogle andre problemer, som man ikke selv har. Det er en god ting, at kende til sine svagheder, og lære at håndtere dem bedst muligt.

Jeg bliver nysgerrig på, da du skriver du for nogle måneder siden har fået at vide du har ADHD. Har du mon så også fået noget hjælp i forhold til skolen og til hvordan du går og har det? Det er sådan at du jo netop ved den diagnose skal have mulighed for nogle hjælpemidler fx i forhold til skolen. Det lyder ikke til din lærere helt er klar over hvordan de skal hjælpe dig. Det håber jeg, der er nogle voksne der vil tale med dem om, så du kan få det bedre i skolen og trives bedre. Måske dine forældre var med da du talte med en læge/psykiater og dine forældre kan tage en snak med dine lærere, for det er de voksnes ansvar at sikre du har det godt.

Når jeg læser dit brev, så kan jeg tydeligt se noget, du er rigtig god til. Du er god til, at reflektere over dit eget liv. Du virker til, at gå op i, hvordan det du gør, påvirker andre. Og du tænker over hvem du er, og hvad du gerne vil i dit liv. Du er super dygtig til, at se tingene fra flere sider, og det er langt fra alle, som er gode til det. Det er en evne som gør, at du kan klare dig rigtig godt, selvom dine karakterer er middel. Det er måske også noget af det, som gør dig til en god ven, fordi du tænker meget over tingene.

Nogle gange kan mange tanker være svære, at gå rundt med selv. Det kan derfor være godt, at dele dem med andre, så det bliver lidt lettere.  Du skriver, at du tit græder dig selv i søvn. Det er ikke rart, når man er så ked af det. Jeg tænker, at dine forældre sikkert rigtig gerne ville hjælpe dig, hvis de vidste, at du er så ked af det. Tror du ikke også, at de ville blive glade for, at kunne hjælpe dig? Det at have svagheder, det kender dine forældre sikkert godt. De ved sikkert også, at det kan være svært for dig i skolen. Det brev du har sendt til mig, beskriver så fint dine tanker. Dine tanker er helt forståelige og helt ok. Måske du kunne vise dit brev og mit svar til dine forældre. Så kender de til dine tanker, uden at du behøver, at være nervøs for at sige det. Du kan også bede dem om, at få en vigtig snak, fordi du har brug for deres hjælp, og så forklare det hele.

Om du skal gå på efterskole eller specialskole, det ved jeg ikke. Men jeg tror, at du kunne være mere sikker på dit valg, efter en snak med dine forældre. Måske i kan snakke lidt om dine og deres forventninger til efterskolen, så du ikke skal være i tvivl om hvad de tænker. Og så du altid kan gå til dem, hvis du får hjemve under efterskoleopholdet. Man kan også snakke med sin kontaktlærer på sin efterskole, hvis man har problemer. Så har man altid en på skolen, der forstår det.

Jeg synes på ingen måde, at du lyder som en der piber. Jeg synes, at du er så sej, at du beder om hjælp for, at få det bedre. Det er rigtig dejligt, at du er glad for fodbold, og har drømme for fremtiden. Man behøver ikke få 12 i skolen for, at nå sine drømme. Slet ikke. Du lyder som en der kæmper for tingene, og det er ofte dem der kæmper, som når deres drømme.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og får dig en god snak med dine forældre. Jeg håber I finder den helt rigtige løsning for dig, som gør dig glad.

Du er velkommen til at skrive igen. Du kan også SMSe eller ringe til BørneTelefonen på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat