Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg fået en depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære R på 13 år

Det er rigtig godt, at du reagerer, når du kan mærke, at du ikke trives og har det godt. To måneder er lang tid at gå rundt og være ked af det. Specielt når du har gået rundt alene med tankerne og er bange for, at du har fået en depression. Jeg vil desværre ikke her i mit svar kunne fortælle dig, om du er på vej til at få en depression. Men det allervigtigste er, at du får hjælp til at få det bedre. Og det vil jeg meget gerne hjælpe dig med.

Har du tænkt over, hvorfor det er svært for dig? Måske ved du ikke, hvordan hun vil reagere? Eller måske er det bare sværere at fortælle om noget, som andre ikke kan se?  Alle de tanker er helt normale, men jeg tror, at din mor vil kunne være støtte for dig på din vej mod at få det bedre. Hun vil også kunne hjælpe dig til at få hjælp. Og så er det godt at dele bekymringer, så tankerne ikke bare vokser .

Dine veninder kan du godt fortælle det til – for så kan de støtte dig og give dig et kram, når du har brug for det. Men det er vigtigt, at der er nogle voksne omkring dig, der får det at vide. Måske har du en lærer, du kunne forestille dig at fortælle det til? Måske med støtte fra dine veninder. Hvis læreren får at vide, hvad du kæmper med, vil skolen også lettere kunne forstå, hvorfor det nogle gange er rigtig svært for dig skolen. Og de voksne i skolen vil nemmere kunne støtte dig.

Om du fortæller det til din mor eller til en af lærerne eller måske begge to, er selvfølgelig din egen beslutning. Mit bedste råd til dig vil være både at fortælle det til din mor og en af lærerne. På den måde kan du både blive støttet hjemme og i skolen – og du vil hurtigere kunne få det godt igen.

Du kunne overveje, at starte med at vise din mor og/eller din lærer dit brev her til brevkassen – evt. sammen med mit svar. Du har nemlig i dit brev været rigtig god til at sætte ord på det, der er svært. Så jeg kan forestille mig, at dit brev vil være rigtig godt til at vise andre, hvordan du har det.

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine råd og idéer. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive og ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat