Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

har brug for hjælp, NU.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Det er kun godt, at du har skrevet et langt brev, for det fortæller meget fint, hvordan du har det, og de tanker du har gjort dig om dit liv og dit selvværd. Det er rigtig godt at høre, at du faktisk har fået det bedre med dine venner og veninder nu, end du havde, da du var mindre.

Jeg synes, at din fine beskrivelse af din tidlige barndom, giver et meget godt billede af en mulig årsag til, at din selvtillid ikke altid er i top. Jeg kan forstå, at det var nogle svære år, som heldigvis nu er ovre. Men selvom de er ovre, og du nu har søde venner, som giver dig komplimenter, så tror du ikke helt, på det de siger. Du prøver også at sige noget positivt til dig selv i spejlet, som iøvrigt også kan være en rigtig god ide, men ender alligevel ofte med at finde fejl hos dig selv.
Jeg synes, det lyder til, at du godt ved noget om, hvad du kan gøre for at styrke din selvtillid, men det tager sin tid at opbygge selvtilliden og få øget sit selvværd.
 
Jeg kan godt høre, du har svært ved at have tillid til, at folk vil dig det godt (det sker tit, for personer, der har været udsat for massiv mobning). Men jeg tror nu alligevel, det nok ville være en god ide for dig at begynde at snakke med nogle om, hvordan du har det inderst inde... Måske ville du faktisk opdage, at din mistillid er ubegrundet..?

Nogle gange kan man samle mod til sig ved at tænke over, hvad der ville være det værste, der kunne ske... På den måde kan man forberede sig på, hvis det ikke går som man håber. Måske kunne du prøve det, og så kunne du starte med at vælge en ting, du gerne vil fortælle og så tage mod til dig og få sagt det..? Tror du, du ville kunne samle mod til det?

Jeg kan forestille mig, at det må kræve en del af dig at sætte en glad maske på, når du ikke føler dig glad. Men du skal vide, at det er muligt at arbejde med sig selv og blive glad og tilfreds igen. Bare det at begynde at sige til nogen, hvordan du har det, tænker jeg kan hjælpe dig, for det vil sikkert også styrke dit selvværd, at du begynder at være tro mod dig selv og fortælle sandheden frem for altid at skjule den.

Derfor er det også rigtig godt, at du nu har taget hul på det ved at skrive til os. Du er rigtig god til at skrive og kan jo evt. også bruge det at skrive, som en måde at udtrykke dine følelser. Det kan f.eks. være en god ide at anskaffe en dagbog, som du kan skrive i, og her kan du måske også vælge at fokusere på de ting, der går godt for dig hver dag..?

Det er jo sådan, at selvtilliden kommer, når vi føler, at vi har succes med noget. Selvværdet kommer som regel, når vi føler, at vi er elsket og gode, som dem vi er.

Jeg er ret sikker på, at du er god til en masse, og du har jo venner og veninder som holder af dig. Jeg kan forestille mig, at det bl.a. er fordi, du er en god veninde, som er god til at lytte til dem og være der for dem. Mon ikke de også har lyst til at være en god veninde for dig..? Du kan jo overveje, om der er en eller flere, som du kunne tænke dig at betro dig til og fortælle lidt mere om, hvad du føler og tænker..?
Jeg tænker også, at det måske kunne være en god ide for dig at snakke med en god voksen, om de ting du oplevede, da du var yngre. Du fortæller ikke, om du fik hjælp dengang, men måske kunne det under alle omstændigheder være godt for dig at få snakket ud om de svære år, så du kan komme videre med dit liv, som den skønne unge kvinde, du er nu.

Kender du mon en god voksen, du kan snakke med..? Sundhedsplejersken på skolen kan nogen gange være god at snakke med, men det kan også være, at du har en god lærer, eller at du kan samle mod til at snakke med dine forældre..?
 
Endelig er der også den mulighed at din lærer eller dine forældre kan henvise dig til PPR, ( pædagogisk, psykologisk rådgivning) så du evt. kan komme til at snakke med en psykolog i en periode. Jeg håber, du kan bruge mit svar til at komme videre. Du er også meget velkommen til at benytte BørneChatten eller at ringe til en rådgiver på 116 111, hvis du gerne vil tale mere direkte med en voksen, inden du går videre med det.
Held og lykke med det hele.Kærlig hilsen BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat