Brev

Fremlæggelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du kan blive nervøs, når du skal stå foran en masse andre. Sådan har de fleste af os det, det er helt almindeligt med nogle eller mange sommerfugle i maven.

Det hjælper når man har prøvet det nogle gange og oplever, at der ikke sker noget og at man overlever.

Der findes forskellige teknikker som kan hjælpe en før under og efter.

Først handler det om, at være godt forberedt og om at have øvet sig. Du kan træne det foran spejlet og foran dine forældre. Det hjælper meget at gøre det. Så ved du, hvad du skal sige og hvordan det er at stå op foran andre. Det kan også være sammen med andre fra klassen, at I øver fremlæggelse. 

Undervejs kan det hjælpe, at vælge en i mængden som du kigger på undervejs. Det kan evt. være en veninde, som kan smile tilbage til dig. Noget andet som kan hjælpe er, at have en god jordforbindelse – hold begge ben på jorden og sørg for at trække vejret undervejs. Tag en lille pause og træk vejret.

Efter er det en god hjælp, at fokusere på det som gik godt og det som du fik sagt. Måske kan du få en af dine veninder eller lærer til at fortælle dig, hvad de syntes du gjorde særligt godt.

Jeg vil råde dig til, at fortælle din lærer, hvordan du har det med fremlæggelser. Din lærer kan og skal hjælpe dig, og ved en masse om at fremlægge. Lærerne fremlægger jo hver dag, når de underviser. – Din lærer har sikkert haft masser af børn/unge som har det som dig, og kan give dig nogle gode råd.

Fortæl også dine forældre, at du har det svært med fremlæggelser – de kender dig godt, og de kan hjælpe dig med at lytte, når du øver fremlæggelse. Måske har de nogle gode råd.

Jeg håber, du har mod på at tale med din lærer og få hjælp til at være mere i ro.

 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat