Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Folk skriver om mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg er ked af at høre du blev fyret. Det er helt forståeligt at du ikke har det så godt. For det er ikke sjovt at blive fyret uanset hvilke grunde der ligger bag.

Jeg tror der er mange der ligesom du, føler der er noget pinligt ved at blive fyret. Pinlige hændelser er ofte noget man helst vil glemme og noget man ikke ønsker at dele med andre. Men det gode ved pinlige hændelser er, at når man får sagt det højt til nogle andre, så er det som om, at pinlighedsfølelsen forsvinder stille og roligt. Måske kender du det fra andre pinlige ting du har oplevet? Sagt på en anden måde: du har altså selv mulighed for at påvirke din pinlighedsfølelse i en positiv retning ved at dele oplevelsen med nogle andre.

Disse andre kunne fx være dine forældre? Måske kunne du fortælle dem hvad der virkelig er sket? At du ikke selv sagde op, men at der desværre skete det at du blev fyret.

Selvom det kan være en overvældelse at fortælle dine forældre om det, tror jeg du har brug for dem. Ikke kun til at hjælpe med at gøre det mindre pinligt. Men også til at være der for dig, og lytte så du får mulighed for at tale det hele igennem flere gange. For jo flere gange du fortæller om det, jo mindre vil det at du blev fyret fylde indeni. En fyring ofte tager tid at tackle, så man har brug for nogen der lytter til en.

Hvis du umiddelbart ikke har lyst til at tale med dine forældre, er der måske en anden du kan tale med? En lærer, en ven, en vens foræder eller en helt anden. En som du synes er god at tale med.

Jeg synes ikke det er i orden at folk skriver som de gør om dig på Facebook. Især når det er voksne mennesker -de burde faktisk vide bedre.  Når folk skriver dårlige ting om en, kan det være en god ide at ignorere det og ikke svare på det. Jeg forstår godt det ikke er det nemmeste. Men hvis de ikke får nogen reaktion, så er der stor sandsynlighed for de stopper.

Jeg ved ikke hvor de skriver på Facebook eller om du er venner med dem på Facebook. Men kan du slette dem som venner eller blokere dem? Hvis det foregår i en gruppe kan du måske melde dig ud? Du skal ikke finde dig i de skriver dårligt om dig. En fyring giver ingen ret til at skrive dårlige ting på de sociale medier. Jeg synes du skal prøve at tale med dine forældre om det igen fortælle dem hvor meget det faktisk går dig på. Du kan eventuelt vise dem dit brev og dette svar. Det gør det nogen gange nemmere at starte en snak på den måde.

Ofte er en afslutning på noget, starten på noget andet. Så selvom du blev fyret, skal du ikke tabe modet. Avisjobbet er afsluttet, og der er nu skabt mulighed for noget andet kan dukke op. Måske dukker der et andet job op som lige er dig. Eller der sker noget andet spændende i dit liv. Uanset hvad, er jeg overbevist om der nok skal komme noget positivt ud af det.

Venlige hilsner Børnetelefonen

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat