Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Følsomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år

 Tusinde tak for dit fine brev, hvor du modigt og ærligt fortæller, at du i længere tid har følt dig følsom og anderledes. 

Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at der er rigtig mange tanker og følelser, der fylder for dig, og at det er vigtigt for dig at kunne forstå og forklare dem. Jeg vil gøre mit bedste for at give dig et svar, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dette. Allerførst vil jeg dog starte med at fortælle lidt om, det indtryk jeg får af dig – for det er både stærkt og fuld af beundring. 

Jeg fornemmer, at du er en moden, kærlig og eftertænksom pige, som er utrolig opmærksom på sine omgivelser. Du er god til at fornemme stemninger i rummet, og du kan se, hvordan andre har det. Jeg kan derfor ikke lade være med at tænke, at det må være dejligt at have en pige som dig i sin omgangskreds. Jeg tænker nemlig, at det er en stor styrke at turde mærke sine følelser, og at det er noget andre kan lære meget af. 

Du fortæller, at du har oplevet en rigtig svær tid, som gav dig depression, angst og et knust hjerte. Du fortæller også, at tristheden ikke længere fylder så meget i dit liv, og du i dag er en pige, der kan grine med sine venner. Du har formået at kæmpe dig igennem en rigtig svær tid, og det er virkelig stærkt gået. Hvem har mon har hjulpet dig til at finde denne styrke frem? 

Jeg læser også, at det kan være svært for dig at rumme de mange indtryk, stemninger og tanker. Du nyder derfor at være alene - i dit eget selskab og at lave aktiviteter, der giver dig en indre fred og ro. Jeg ved, at mange andre unge, ligesom dig, også har brug for deres 'alenetid'. Det er nemlig helt ok, at have brug for at lade op og du ved med dig selv, at det har du brug for i dit eget selskab til at bearbejde indtryk og finde ro. Det siger bare noget om, hvor man henter sin energi henne. Jeg gætter på, at mange af dine jævnalderende vil have stor glæde af at kunne det samme og kunne vælge fra og finde ro i sig selv. 

Et billede som måske kan være hjælpsom til at forklare det her med at bruge og få energi på er at forestille sig, at man har en følelesesmæssig bankkonto. Her kan man indsætte energi og man kan hæve energi. Det er dog meget individuelt, hvad der fungerer som ’udtræk’ og ’indskud’. Jeg fornemmer, at du henter energi i rolige omgivelser og at det at meditere og læse en bog er aktiviteter, der sender en masse positiv energi ind på din bankkonto. Omvendt kan sociale aktiviteter i visse tilfælde hæve energi på kontoen. Det er vigtigt at sørge for, at kontoen ikke går i minus. Jeg tænker derfor, at du skal gøre mere af det, du allerede gør, så du får fyldt din følelsesmæssige bankkonto op med god energi! Giver det mon mening? 

Et spørgsmål som jeg også fornemmer fylder i dine tanker er spørgsmålet: Hvem er jeg? Du fortæller, at du ikke føler, du kan kende dig selv. Jeg ved, at der er mange teenagere, der, ligesom dig, ønsker at finde svar på dette spørgsmål. Når det er sagt, så tænker jeg også, at du er i en periode af livet, hvor der sker utrolig meget. Så måske handler det netop om at give dig lov til ikke at skulle besvare dette spørgsmål helt præcist lige nu, men at du i stedet skal lære de nye sider af dig selv lidt bedre at kende? Kunne det mon være en mulighed for dig at tænke sådan - at livet er en proces? 

Jeg tænker derfor på om ’løsningen’ mon kunne være, at stå ved dig selv, og gøre mere af det, som gør dig glad og giver dig ro? Dit brev viser mig, at du har en fantastisk stor viden om dig selv, og den viden skal du bruge. Det kan for eksempel være ved at planlægge tid til fordybelse og ro i perioder, hvor du skal være meget social. Derudover tænker jeg, at en måde at få styr på de mange følelser kunne være at skrive dem ned i en dagbog, så de på den måde kommer ud af hovedet og ned på papiret. Ville det mon være en mulighed?

 

Jeg håber, du kan bruge mine tanker. Hvis du har brug for at tale lidt mere om det hele, kan du altid ringe eller skrive direkte til os på BørneTelefonen på 116111.

Mange tanker til dig fra BørneTelefonen

 

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat