Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

“Flugt” fra virkeligheden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Du har kæmpet hårdt og længe for at komme igennem tiden efter din fars sygedom og død. I alt dette er du også startet i gymnasiet - det alene, den omvæltning at starte i gymnasiet tager pusten fra mange unge. Så jeg kan godt forstå, at du er faldet lidt sammen...og trænger til at puste ud, mærke efter og give dig tid til det....Mon, du kan fornemme, den fart du har skudt afsted med i lang tid også kræver sin energi - stor energi at holde til. Ligesom at spurte gennem flere maratons, uden helt at trække vejret ordenligt ned i lungerne og strække armene i vejret ved målstregen, men fortsætte til det næste maraton. 

Du har en meget stor indsigt i de ting, du har gjort og hvorfor du gjorde det og de ting. Nu er du et sted, hvor du kigger på, det der er sket, det du ønsker sker - tænker over, hvor du står i livet og hvor du gerne vil hen. - Ligesom at tage en tur i en luftballon og få overblik eller få kigget på det hele, det du gør, det du ikke gør, dine lyster og dine værdier. Mon du deroppe fra også får øje på en pige, som er stærk og målrettet? - (det gør jeg). Mon du også får øje på en pige, som har brug for at puste ud og kigge på følelserne, sorgen, savnet, frustrationerne over at have mistet sin far. En pige som er på vej til at vove at trække vejret dybt ned i lungerne, mærke sig selv og følelserne? - (den fornemmelse får jeg).

En sorg og savn er ikke noget man behøver at kommer over, den bor hos os resten af vores liv - ligesom alle vores dejlige minder om den vi savner, og alle vores andre minder i livet. Men, en sorg kan deles med andre...nogen siger, at den bliver lettere at bære, når man deler. Det ved jeg ikke, om det sker? Men, jeg ved at det er hjælpsomt at snakke med andre om sorgen. Det kan være familien, det kan være venner, det kan være til en mindebog, en psykolog, en mindeæske, det kan være andre unge som også kender til det at miste en forælder. Mon du har overvejet, hvordan det ville være at snakke med andre fx andre unge som har mistet, måske via chat eller måske være med en gruppe, hvor det bare er ok, at man lytter med - siger noget, når det føles ok?

Jeg tænker, at www.bornungesorg.dk vil være hjælpsomt for dig at kigge mere på. Her er der unge som du, der har mistet en forælder: Her er der mulighed for at snakke med nogen, som kender til sorg og de ting, der dukker frem i det. 

Måske er det noget for dig eller absolut ikke noget for dig lige nu, men måske om lidt? For man kan være så bekymret for ikke at holde til at give lidt slip og få kigget på sorgen og savnet... Måske kan det være en vej at gå på, på din vej til det liv, hvor du ikke føler, at du flygter fra virkeligeheden, men gør alt det bedste du kan og det har du kæmpet for længe. Mon du kan genkende og bruge nogle af de ting, jeg skriver i mit svar til dig - det håber jeg? 

Jeg håber du kan bruge mit svar, også selvom jeg ikke har nævnt det med vægten og kontrol af flips med mad...? Jeg må sige til dig, at jeg fik øje på noget andet, som jeg tror er vigtigere. Måske er du enig eller uenig eller både og?

Jeg sender dig mange tanker og håber du finder vej - Du skal vide, at du er meget velkommen på 116111, vi er der 11-23 hele året.

BørneTelefonen

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat