Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fake, lavt selvværd, cutter, trist.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit brev. Du skal slet ikke undskylde noget som helst, det er så fint skrevet og med en god beskrivelse af, hvordan det er at være dig. Men det lyder til, at det kan være rigtig svært at være dig og at der er dage, hvor du føler dig trist, er det rigtig forstået? Det er da lidt ærgerligt at have det på den måde, når man er 14 år og gerne skulle glæde sig til hvad livet bringer med sig af fantastiske ting, synes du ikke?

Nogen gange kan det være interessant, at gå på opdagelse i hvorfor man er trist eller stresset. Du beskriver, at du for nogle år siden havde det godt og havde mange gode venner... Du har stadig de veninder, du har lyst til – men dit humør har ændret sig en hel del og du kan blive helt i tvivl om, hvem du er... Har du selv nogle tanker på, hvad der kan have været med til at udvikle dig i den retning? Tror du, at det kan have noget at gøre med den pige, du skrev sammen med? Jeg tænker, om du måske kan være blevet lidt forvirret over at have skrevet, som om du var en dreng uden at fortælle den anden pige det? Jeg ved ikke om det hænger sådan sammen, men jeg tænker bare, at det kan være, at du har været rigtig god til at leve dig ind i den drengs profil, samtidig med at du har fjernet dig lidt fra dine egne venner og så kan blive helt i tvivl om, hvem du egentlig er... Måske er det fordi, du er i en udvikling og alder, hvor mange begynder at mærke nye sider af sig selv og måske også lidt mere alvorligere sider end de før har lagt mærke til ved sig selv? Måske er det både lidt af det ene og lidt af det andet.. og måske lidt af noget helt tredje?

Nogle gange kan vi blive klogere på os selv ved at prøve at finde ud af, hvorfor vi ændrer os, men det er ikke altid lige til at finde et svar.. Men selvom vi ikke kan finde en forklaring, så er det vigtigt, at vi får delt vores tanker og frustrationer med nogle, når vi har det, som du beskriver, at du har det i øjeblikket. Det kan føles som et stort ansvar at gå rundt med sådan nogle følelser og tanker alene.

Når du samtidig giver udtryk for, at du måske er bekymret for enten at være stresset eller få en depression, tænker jeg, at det vil være rigtig godt for dig at få talt med enten din egen læge, skolepsykologen eller en anden voksen, som kan hjælpe dig videre herfra. Du skriver ikke noget om din familie, men hvis du har mere lyst til at tale med én af dine forældre, om hvordan du har det og dermed give dem muligheden for at kunne hjælpe og støtte dig videre, er det også en fin løsning. Det er ikke nødvendigvis vigtigt, hvem du vælger at søge hjælp hos, bare det er en voksen, som har overskud til at lytte til dig og hjælpe dig med at få det bedre med dig selv igen.

Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen 116  111, hvis du har mere lyst til at tale med én af rådgiverne dér først..

Jeg håber, du snart, igen , vil mærke en glæde indeni

Bedste hilsner fra

BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat