Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er sgu lidt weird?…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C,

Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp. Du skriver, at du har gjort dig tanker om at forsvinde i noget tid eller få en spiseforstyrrelse, så du kan få mere opmærksomhed – og du slutter derfor dit brev af med at spørge om, om vi kan komme med nogle ideer til hvordan, at du kan få en slags spiseforstyrrelse.

En spiseforstyrrelse er jo en psykiatrisk lidelse, der faktisk dækker over flere sygdomme. Fælles for dem er, at de kan blive rigtig alvorlige og direkte farlige for dem, der lider af dem. Det er nemlig hverken sundt for krop eller sind at være undervægtig og ikke få den næring, som den har brug for – og derfor tænker jeg også, at det ikke er noget som man skal stræbe efter at få. Jeg kan heller ikke lade være med tænke på, om det mon overhovedet ville give dig den opmærksomhed, som du drømmer om. For opmærksomhed pga. en sygdom kan vel næppe betegnes som en positiv opmærksomhed – eller hvad tænker du? Jeg tænker, at der må kunne findes andre og bedre måder at opnå det på.

Du skriver, at du er den generte pige, der ikke siger så meget, men som bare sidder, smiler og griner. Har du mon gjort dig nogen tanker om hvad det ville gøre, hvis du kunne ændre det og fx blive en pige, der siger mere og giver udtryk for sine holdninger og meninger. Du kender sikkert allerede nogen, der er sådan og jeg er næsten helt sikker på, at du vil være enig med mig i, at de netop får opmærksomhed. Og en opmærksomhed, som jeg tænker, er så meget mere positiv og respektindgydende end den som fx en sygdom eller en forsvinden ville kunne give. Jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort bare lige at ændre på sig selv, hvis man altid har været den stille type. Men når jeg læser dit brev, så får jeg altså et indtryk af, at du er en pige med en stor vilje og lyst til at gøre noget ved det her – og det er bestemt egenskaber, der vil kunne hjælpe dig. Jeg tænker heller ikke, at du skal gå fra at være helt stille til den allermest udfarende og udadvendte. Du kunne jo sagtens begynde i det små med at blande dig lidt – og så er jeg næsten helt sikker på, at resten ville give sig selv for jeg tror, at den respons, som det ville give dig, vil give dig endnu mere mod og lyst på at fortsætte. Hvad tænker du mon om det – kunne det være en mulighed i stedet? 

Jeg er glad for at læse, at du har nogle gode veninder, der godt kan se, at du ikke skal tabe dig. Din nuværende vægt og højde fortæller nemlig også mig det. Du skriver også, at du selv nogen gange godt kan se, at du faktisk er tynd og perfekt – og det er tanker, som jeg vil anbefale dig at prøve at holde fast i. Positive tanker hjælper til at bevare en positiv tilgang til sig selv – og det vil man udstråle og det vil dem omkring en også kunne mærke og jeg tror, at det kun vil være med til at give dig mere af den gode opmærksomhed. Er der mon nogen af dine veninder, der hører til dem, der er mere på? Måske du så nemlig kunne snakke med en af dem om, at det kunne du også godt tænke dig og de kunne hjælpe dig i gang med det?

Jeg har nu givet dig mine tanker omkring din situation. Jeg håber, at du kan bruge dem til noget og de kan inspirere dig til andre måder at opnå den opmærksomhed, som du gerne vil. Hvis du har brug for at snakke mere omkring det hele eller få flere råd, så må du endelig huske, at du altid er velkommen til at ringe til os på Børnetelefonen på 116 111 eller kontakte os via chat eller SMS.

Held og lykke med det!
 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat