Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for meget?

Hej,

hver aften inden jeg lægger mig til at sobrest jeg den største trang til at ornanere, og jeg ender med at gøre det fordi kan ikke styre det…
men når jeg er færdig har jeg en dårlig følelse med mig selv.

Jeg har en kæreste, og dyrker sex med ham.

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget man onanerer. Nogen gør det hver dag, andre et par gange om ugen eller om måneden, og andre kunne ikke drømme om at røre sig selv. 

Det er dog helt normalt og godt at du onanerer. Når du får orgasme, frigøres et glædeshormon, som gør at du bliver i bedre humør.

Onani er også en god måde til at slappe af på, fordi det både letter stress og muskelspændinger. Så hvis du føler dig stresset eller har en travl hverdag, kan onani hjælpe på dette. 

Du skriver, at du, efter at have onaneret, får en dårlig følelse med dig selv. Det skal du ikke have. Men den dårlige følelse kan måske skyldes, at der er mange, der efter orgasme, føler sig trætte. Grunden til dette er, at musklerne umiddelbart efter udløsning tømmes for et stof, der hedder glykogen, og det gør dig træt. Og det kan gøre, at man føler sig lidt tom eller trist. Måske det er det, du oplever? 

Husk, at når du onanerer, lærer du din egen krop at kende. Du bliver klogere på, hvad det er, der tænder dig, og hvad der kan få dig til at komme. 

Hvis ikke du allerede har gjort det, så kunne du jo dele disse erfaringer med din kæreste, således at han kan tilfredsstille dig på bedst mulig vis. 

Det er som sagt meget forskelligt fra person til person, hvor meget de onanerer. Det kan også være, det er noget, du gør meget i en periode og så en periode med lidt mindre. Du skal i hvert fald ikke føle dig forkert pga. det. Bare nyd det og lær din krop at kende. 

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat