Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det er hårdt at være model ..

Dette er ubeskriveligt hårdt for mig at skrive.

Jeg er en pige på 16 år, som altid har levet i den “perfekte” verden ..
Jeg har rejst rundt i hele verdenen,
været til de fedeste skydninger for alt som Cucci til HM.

Men jeg kan ikke kende mig selv længere,
jeg har været besat af den såkaldte “perfekte” verden med en masse følgere på instagram,
folk der har sagt jeg er heeelt perfekt 0sv 0sv …

Men “perfekt”??? det er jeg PÅ ingen måde.
Jeg er tynd, og JEG er syg, og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal sige til mine forældre, at hver gang jeg har spist, brækker jeg alt op igen ..

Ved ikke hvad jeg mere skal skrive.. Jeg har bare brug for hjælp!

Jeg er besat af den LORTE verden.

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg læser dit brev og får lidt ondt i maven over det pres, jeg tænker, du må leve under. At have et være et smukt ydre, hvor alt ser perfekt ud, men selv kunne mærke et indre, der gør ondt - og ønsker et liv, hvor der er plads til dig på en ny måde.

At du kan skrive et brev som dette, fortæller noget om din evne til at se dig selv udefra, og fortæller noget om dit ønske om at få hjælp, så du kan få det bedre.

Det perfekte er en illusion, der desværre lever godt i en tid, hvor de sociale medier giver mulighed for at skabe noget, der ser perfekt ud på overfladen, men muligvis ikke er så perfekt inde bag ved. 

Jeg kan godt forstå, det kan være svært at fortælle dine forældre, hvad der foregår. Måske de allerede har lagt mærke til, at du ikke er okay, selvom du ikke har sagt noget, og de måske heller ikke ved hvordan de skal hjælpe, når alt ser så fint ud på overfladen.

Hvis du ikke har mod på at fortælle dine forældre, hvad der foregår, kunne du måske printe dit brev og mit svar ud og give det til dem? Det kan nogen gange være en god måde at få taget hul på noget, der er rigtig vigtigt, men rigtig svært at få sagt. 

Når du beder om hjælp på denne måde, giver du også dig selv mulighed for at tage noget af det pres, du mærker, væk fra dig. Du er ikke alene - husk det.

Du har allerede sat ord på noget af det, du har brug for hjælp til. Hvis du har brug for at sætte flere ord på, er du altid mere end velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og få en anonym snak med en voksen, der gerne vil lytte og hjælpe dig på vej.

Når du siger flere ting højt, kan det hjælpe dig med at mærke, hvad du har brug for.

Et andet sted, der vil kunne hjælpe dig anonymt, er Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Prøv at se, om de kunne have nogle tilbud, der kunne hjælpe dig på vej: http://www.lmsos.dk/ 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat