Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårligt selv værd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære PTak for dit brev du har sendt til BørneBrevkassen.Det lyder for mig som om, du tumler rigtig meget med dit eget syn på dig selv, og du efterspørger også, om vi kan hjælpe dig med dit selvværd. Det kunne godt lyde til, at du kunne have brug for en mere positiv tilgang til dig selv, og det du føler. Både i forhold til dine forældre, men også i forhold til dig selv. Hvad tænker du mon om det?Ud fra din beskrivelse, synes jeg, det lyder til at din mor er presset/ stresset, og at du oplever at det først og fremmest går ud over dig... Og det kan jeg godt forstå, hvis du synes er opslidende... Har du selv nogen ide, om hvad grunden til dine sammenstød med din mor er? Og hvordan det eventuelt kan afhjælpes. Har du selv nogen ideer til noget, du kunne tænke dig at være fælles med din mor om, så I måske ved fælles hjælp kunne få et mere positivt forhold? Så kunne det måske være en ide at foreslå hende det..?

Jeg fik en fornemmelse af, at du har det rart med din far i bilen om morgenen, og at I taler godt sammen. Hvad er mon grunden til at i bilen om morgenen er det eneste tidspunkt du kan tale med din far? Kunne du i en af disse samtaler spørge ham om I eventuelt kunne få en god snak på et andet tidspunkt også. Så du eventuelt kan dele nogle af dine tanker, følelser og oplevelser med ham? Jeg gætter på, at dine forældre har henvist dig til en psykolog fordi de kan se, du er i en svær periode og gerne vil hjælpe dig så godt de kan, og måske kan en psykolog være med til det..? Måske kunne det være at psykologen kunne give dig nogle brugbare redskaber, hvis du åbnede dig for ham/hende..?

For nogen kan være en rigtig god ide, at bruge tanker på alt det, der lykkedes, og lade være med at bruge så meget energi på det der ikke lykkedes. Det kunne psykologen måske også hjælpe dig med? Tror du det kunne være en mulighed for dig?

Måske kan psykologen være med til at belyse noget af alt det, du er god til og kan lide? Kan du selv komme i tanke om noget, du er glad for at lave. Tidspunkter hvor du har haft dejlige følelser indeni, hvor du har følt dig elsket, fordi du lige netop er dig, med det du er.Du giver udtryk for, at du har nogle vanskeligheder i skolen. Jeg tror, det er vigtigt, du får talt med voksne om det du oplever. Har du eventuelt en lærer, du er rigtig tryg ved, som du kan dele dine oplevelser og tanker med? Jeg synes, det lyder som om, der er flere ting der skal ændres i din klasse, og det er de voksnes ansvar at få det til at ske. Var det eventuelt noget, du kunne få din far til at hjælpe dig med? At I sammen får beskrevet dine oplevelser i skolen for din lærer?Mit råd til dig skal være, at du får afleveret, hvad du føler og oplever til din lærer. Så er det op til din lærer og eventuelt inspektøren at afgøre, hvad der skal ske med din klasse. Det du kan gøre er at dele dine oplevelser.Du beskriver en konflikt mellem K og S, og at du bliver nødt til at vælge side. Hvad er det der gør, at du er nødt til at vælge side? Kunne der være andre løsninger det eventuelt var bedre? Måske kunne du sige til dem begge, at du holder af dem begge to, og at du ikke har lyst til at være i klemme i deres konflikt..? Måske ville de godt kunne forstå det?Jeg gætter på, at hvis I i klassen kan få en bedre stemning, kan det være med til at give en mere positiv stemning der ligeledes kan have indflydelse på dit selvværd.Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen 116 111 eller logge på Chatten.Venlig hilsen BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat