Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårligt rygte :///

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14. Mange tak for dit brev.

Det lyder bestemt ikke rart at du ikke trives på din nye skole, men udfra hvad du skriver, så kan jeg forstå du gerne vil give det en chance og kæmpe for at få det til blive bedre, hvor er det bare sejt gået!

Det er på ingen måde i orden, at der er nogenm der ødelægger dine ting, og at du har det skidt i klassen. Jeg kan godt forstå, du bliver ked af at høre, at folk tror du er sur og en dårlig veninde. Ofte er det heldigvis sådan, at rygter ikke er sande, og at mange også godt ved, at "rygter bare er rygter". Og det kan sagtens være, at den person, der har fortalt dig det, har overdrevet omkring "rygterne".

Har du det stadig godt med dine gamle allerbedste veninder fra den gamle skole, og går I i klasse sammen? Kunne du mon tale med en eller flere af dem om, hvordan du har det?

Derudover så vil jeg også råde dig til at tale med dine forældre og din klasselærer om, hvordan du går og har det. Hvis du synes, det er svært at få forklare, så kan du vise dem det brev, du har skrevet hertil og mit svar til dig. De voksne skal hjælpe med at få stoppet rygterne og få arbejdet med klassens måde at være sammen på. Det er de voksnes ansvar, at der er et godt fællesskab, hvor der er plads til alle. Du har selv gjort en masse for at de andre skulle acceptere dig, men nogle gange skal lærerne også på banen og arbejde mere med klassens trivsel. Det er derfor, jeg synes, de skal have at vide, hvad der foregår.

Jeg ved godt, at man ofte kan give sig selv ansvaret for at løse det hele - lige som du også spørger mig, hvordan DU kan ændre deres indtryk af dig, og hvordan DU kan blive venner med dem. Men det er faktisk ikke kun dit ansvar, for når man er ny på en skole, så kan det godt være svært at komme ind i et fællesskab, uden at de voksne hjælper. Jeg tror faktisk på, at hvis der kommer ro på i forhold til de andre, og du kan slappe lidt af overfor dem, så kan du også begynde at tænke nogle gode tanker om dig selv og få noget mere tro på dig selv.

Så jeg håber, du vil overveje at tale med dine forældre, din lærer eller en anden voksen, der kan sørge for, at dine lærer får at vide, hvordan du har det.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat