Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for hvad andre tænker om mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Først vil jeg sige til lykke til dig med, at du er kommet i en god klasse, hvor eleverne behandler hinanden ordentligt. Det glæder mig, at du skriver, at du har haft de bedste 2 dage i din nye klasse siden 6.klasse. Det er rigtig gode tegn, at du har haft såden en god start.

Jeg kan godt forstå, at mobningen fra din gamle klasse er svær at slippe. Det lyder rigtig grimt, det du har oplevet, og det har selvfølgelig skabt masser af usikkerhed inden i dig. Den slags oplevelser går dybt ind, og de kan være svære at ryste af sig. Godt at du kom væk!

Dine forældre har ret, når de siger, at du skal prøve ikke at tænke på det, men tværtimod huske på, at du normalt er en pige, der ret hurtigt bliver vellidt. Selv om du måske har svært ved lige nu at mærke den egenskab, så er den der stadigvæk. 

Måske kan du hjælpe dig selv, ved at forestille dig, at du putter alle de dårlige oplevelser med mobningen ned i en stor kasse, låser den og sætter den langt væk. Det lyder måske fjollet, men det hjælper. Især hvis du kan sætte nogle ord på: Væk med ....., og væk med....... og ud med ......osv. På den måde kan du måske give plads inden i dig selv til at samle på positive oplevelser i din nye klasse. Jeg vil foreslå, at du tager én dag ad gangen, og når du kommer hjem, skriver du alt det ned, der gik godt den dag, stort som småt. Det skal du blive ved med, indtil du synes, at nu går det bare helt naturligt godt i din nye klasse.

Det er det første, jeg vil foreslå, at du gør. Hvis du efter et stykke tid, stadig er plaget af de negative oplevelser, vil jeg foreslå, at du og evt. dine forældre snakker med din nye klasselærer om det, og måske får nogle samtaler med skolepsykologen eller med en AKT lærer ( trivselslærer).

Til sidst vil jeg sige til dig, at det er rigtig godt, at du er opmærksom på dine problemer og beder om hjælp. Det er nemlig den måde, du kan komme videre på. Jeg tror på, at det kommer til at gå godt i din nye klasse, enten ved at du selv arbejder med det, eller ved at du får lidt hjælp fra en voksen på din skole.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat