Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At give slip på fortiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Det kræver meget at kunne reflektere over og beskrive en situation, som den du står i lige nu. Det gør du så fint i dit brev – og jeg fornemmer derfor, at du er en meget velreflekteret ung mand med en stor styrke. 

Jeg synes, du på en rigtig fin måde får beskrevet, hvordan fortidens tab og oplevelser nogle gange tynger dig, selvom at du gerne vil leve livet lettere - du har fundet dig selv et sted på havet og ved måske ikke, hvordan du kan komme helt på land igen. Jeg håber, at det her svar kan bidrage til, at du finder den rette hjælp.

Du beskriver, hvordan du har en fortid med mobning, identitetskrise, manglende accept og tilmed også har oplevet at miste din store kærlighed. Jeg kan godt forstå, hvis din fortid nogle gange føles tung at bære.  

Du skriver, at den største sorg er din kærestes død. Det er forståeligt. Det kan være en meget voldsom oplevelse at miste sin store kærlighed, og det er derfor helt naturligt, at opleve stor sorg – og frygt for, om den sande kærlighed dukker op igen.

Det lyder som om, du ikke rigtig har fået tid og ro til at bearbejde sorgen. Du beskriver, hvordan din gymnasietid har været en lidt turbulent tid, hvor du både har skullet forholde dig til sorgen, men samtidig også har arbejdet for, at den ikke skulle hindre dig i at blive en del af gymnasiets sociale eller faglige liv. Du har klaret det flot – det går godt for dig fagligt, og du har tilmed fået en masse dejlige venner… sikke en styrke!

Jeg tænker, at det, du mærker lige nu, er en reaktion på alt det, du har oplevet og en reaktion på, at du har presset dig selv igennem en svær tid. Selvom dine venner og din familie har været omsorgsfulde og støttende, har du stadig dage, hvor du oplever, at dine ”indre dæmoner” raser. Og selvom du føler dig parat til at give slip på fortiden, så oplever du altså, at det er svært at gøre det alene.

Jeg tænker, at kunne være en rigtig god ide for dig at få talt med din læge. Han eller hun vil nemlig kunne hjælpe dig med at få en henvisning til en psykolog – og jeg tænker, at det kunne være rigtig godt for dig, at få talt dine oplevelser igennem med en professionel. Han/hun vil kunne hjælpe dig med at slippe de dele af fortiden, der tynger dig – et arbejde, der er svært at gøre alene. 

Du skriver, at du har rigtig god støtte i familie og venner – det er super dejligt og vigtigt. Måske kunne det derfor også være en hjælp for dig, at tale med dem om, hvordan du har det lige nu. De vil nemlig også kunne støtte dig i, at få kontaktet professionel hjælp.

Jeg håber, jeg har kunnet hjælpe dig et skridt på vejen. Ellers er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111,  hvis du har brug for at få talt det hele mere igennem. 
Held og lykke – jeg er sikker på, at du nok igen skal finde den store sande kærlighed.

Kærlige hilsener
BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat