Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ar på maven.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 15 år
Jeg kan godt forstå, at du er ked af dit operationsar på maven. Selvfølgelig er det svært for dig at acceptere det, netop fordi der i dag er så meget fokus på, hvordan man får den perfekte krop.

Jeg kan sagtens godt forstå, at du synes, det er bagateller, dine veninder er optagede af, når de beklager sig over deres udseende. Men hver enkelt teenagepige vil altid fokusere på lige netop den del af kroppen, som de ikke er tilfredse med. Det hører med til jeres alder at være så optagede af kroppens udseende og at stræbe efter det perfekte.
I ser billeder af piger i blade og forskellige medier, som altid ser helt perfekte ud. Der er ikke en plet, eller knækket negl, ikke et hår der stritter den forkerte vej - det er høje idealer at leve op til. Desværre er det sådan, at det perfekte ikke er et realistisk billede af den pige som er model - der er lavet meget om på de billeder - det er fotoshoppet af professionelle. Så pas godt på jer selv og hinanden og ros hinanden, for det som er dejligt ved en veninde, både det indre og ydre - måske skal I (du og veninderne) rette kritikken og det kritiske blik mod modeblade mm i stedet, og ikke mod jer selv?
Senere i livet vil du opdage, at betydningen af dit udseende bliver mindre og at din væremåde og din personlighed vil betyde mere og mere for dig og dine venner og veninder.
Men det hjælper dig jo ikke lige nu.  
Du skriver, at folk siger, at du bare skal acceptere dit ar og leve med det, men det kan du altså ikke bare lige. Det kan jeg godt forstå. Det er ikke nemt og alligevel nødvendigt.
Jeg har en idé, som måske kan hjælpe dig. Lige nu har du udnævnt dit ar til at stå i vejen for, at du kan blive glad og lykkelig. Dit ar er blevet din fjende, som du bruger mange tanker og energi på at bekæmpe. Arret er en del af din livshistorie, og arret er et tegn på din krop, som fortæller en historie om noget der er sket en gang. Måske er arret, det synlige tegn på en operation som var nødvendig for at redde dit liv, eller gøre livet bedre for dig?
Måske kunne du gøre dit ar til din ven? En lille ven i din krop, der har brug for lidt omsorg fra dig, og som du snakker lidt med en gang imellem: ” Goddag ar, hvordan har du det i dag?”  Smøre arret med lidt god olie, fx mandelolie og massere det, så huden på arret og omkring bliver mere afslappet.
 Det lyder måske fjollet, men der ligger faktisk en mulighed her for, at du på den måde bedre kan acceptere din krop, som den nu er.

Du skriver, at du ikke har det så godt med at bade, og badedragter ikke er løsningen. Jeg ved ikke om du kender til den type bikini, hvor der er et stykke bikinistof som forbinder toppen med trussen. Det sidder altså midt foran, og ville dække arret på en smart måde. Jeg ved ikke om den model hedder noget særligt. Der er også bikinier med skørt, og toppe som minder om en undertrøje - 'tankini' kaldes de. Der er mange smarte udgaver af bikiniki modeller. Måske vil det være en mulighed at finde en bikini model som lige er til dig, så du kan tage i svømmehallen?

Hvis dit ar stadig er et problem, når du er udvokset, lyder det som en god idé med en laseroperation, der kan forbedre udseendet og gøre det knap så synligt.
 
Hvis du har lyst til at tale mere om det med arret, og om mit ” mærkelige” forslag kan du evt. ringe til BørneTelefonen på 116 111. Du er meget velkommen.
 Kærlig hilsen fra BørneTelefonen
 
 
 
 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat