Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Anderledes end de andre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Først og fremmest vil jeg sige til dig, du er ikke anderledes og underlig. Du er helt normal, og helt ok, som du er.
Der er mange unge, der har det som dig, som ikke har behovet for fest og farver hele tiden.
I den alder du har, er der rigtig mange unge, der synes, der skal ske noget hele tiden. Men der er også mange, der som dig bare gerne vil lave stille og rolige hyggelige ting. Det kan godt være, der ikke er mange af dem i din omgangskreds, men de er der.
Du skriver, at du gerne vil møde nogle, der er ligesom dig. Nogle som er mere stille og rolige.
Jeg kommer til at tænke på, at det kunne være en rigtig god idé at starte til en fritidsaktivitet. Noget du tænker kunne være sjovt og hyggeligt at gå til.
Måske noget kreativt, noget musik eller noget sport?
Hvis du starter til noget, der interesserer dig, vil der der være unge med samme interesse. Der vil sikkert være nogle, som også hellere vil på en hyggelig cafétur fremfor fest og farver.

Alt det du skriver her i brevet, er det noget, du har talt med dine forældre eller andre voksne omkring? Det er vigtigt, at du ikke går alene med de tanker. Dine forældre vil måske også kunne hjælpe dig med at finde et sted, hvor du ville kunne møde andre unge end dem fra skolen.
Derudover kommer jeg til at tænke på, at det måske ville være rigtig godt for dig at tale lidt med en psykolog. At tale om hvordan du har det. Han/hun ville også kunne tale med dig om, at det er helt normalt at have det, som du har det.
Du lyder nemlig som en rigtig sød pige, der bare skal tro lidt mere på dig selv, og den du er.
Dine forældre ville nok kunne hjælpe dig med at finde en at tale med. Ellers har de fleste skoler også en AKT-lærer (AKT står for adfærd, kontakt og trivsel), som man kan tale med, og som kan hjælpe en.
Hvis ikke du ved, hvor han/hun sidder, kan du først og fremmest tale med en af dine lærere om det, de vil også kunne hjælpe dig.  

Jeg kan læse du har en god veninde i skolen og at hun har en kæreste, som hun tilbringer hendes aftner og weekender med. Jeg vil da foreslå du også snakker med hende om hvordan du har det og måske også foreslå om I måske bare en gang imellem kan mødes efter skole eller en lørdag og gå på cafe sammen. Måske I alle tre kan gå en tur i biografen? Det er ok at fortælle omverdenen at du har brug for lidt støtte til at komme videre og få det bedre i din hverdag.

Håber alt det bedste for dig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat