Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aldrig rigtig god nok

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år,

Tak for dit brev. Hold da op, hvor har du været sej til at kæmpe for forandring, når noget ikke har været godt for dig. Jeg forstå godt, at det er hårdt for dig lige nu.

Det er flot at læse, hvordan du godt er klar over, hvordan tingene hænger sammen, når man ikke har det godt på et punkt, kommer det til at gå udover noget andet også, f.eks. at du taler grimt til dine forældre. Ved dine forældre mon præcis, hvordan du har det med skolen…? Det er super vigtigt, at de ved, at det fylder rigtigt meget i dig, og hvor dårligt du har det i skolen, så de kan være med til at finde en løsning og lave en plan for, hvordan du får det godt igen på den ene eller anden måde.

Måske kan det være en god ide at flytte klasse. Men indtil der er plads på den nye skole, skal du have hjælp til at have det godt, hvor du er nu. Det vil også være nemmere at flytte til en ny skole, hvis man forlader den game skole med en god følelse. Den følelse rejser med dig til den nye skole. Måske lyder det fjollet, men det er det, som mange oplever.

I kunne sammen snakke med din lærer. Det kunne være, at der var andre i din klasse, der havde det som dig, men ikke har haft det mod som dig og bedt om hjælp. Læreren behøver ikke at tage dig op som fokus, men tage en general snak med klassen.

Jeg tænker, at det er vigtigt for dig, at du uden for skolen bruger noget tid med dine gamle veninder og oplever, at der er nogen, du kan hygge dig med, og som ikke vælger dig som 2. valg. Måske bor du og din gamle veninde langt fra hinanden, men kunne I måske lave aftaler i weekenden?

Måske kunne det også være godt for dig at starte på sport, teater eller noget andet, hvor der er andre unge, som du ikke går i klasse med. Det ved jeg godt kræver lidt af en, og at det er svært, når man ikke har det godt.

Jeg ved godt, at det alt sammen er råd, hvor du skal gøre noget selv, og at det kan være svært lige nu. Men jeg håber, at dine forældre vil støtte dig, og at du kan holde fast i dit mod til at få det bedre.

De bedste hilsner BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat