Brev

Vrede

Hej
Jeg vil gerne på psykiatrisk afdeling fordi når jeg bliver sur kommer jeg til at skade mig selv eller andre. Jeg har F.eks skåret i mig selv nogle gange eller kommer op og slås.

Mine forældre prøver at berolige mig så truer jeg dem med kniv og allemulige dumme ting og det mærkelige er at jeg ikke fortryder jeg gør det fordi jeg nyder det.

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år,

Jeg forstår godt, at det er skræmmende, at du har det sådan og jeg tænker også helt sikkert, at du og dine forældre skal have hjælp.

For at finde ud af, hvad der kan hjælpe dig og dine forældre bedst, så er det en god idé at tale med din læge. Din lægen kan hjælpe med at vurdere, hvad der ville være bedst. Igennem lægen eller kommunen kan I få hjælp til, at du får det bedre. Og måske er det indlæggelse på psykiatrisk eller andre måder, hvor du kan få det bedre.

Det kan handle om, at få hjælp til være sur på en anden måde, hvor du ikke skader dig selv eller andre. At du får hjælp til at reagere på en måde, hvor du kan sige, at du er sur og brug for at være dig selv, eller brug for at gå en tur med en voksen, så I kan tale om det. Der kan være mange måder at øve sig i at blive sur, og ikke gøre skade på sig selv eller andre.

Det kan også være, at du har mod på at tale med en skolepsykolog om, hvordan du har det og hvad der sker, når du bliver sur. Måske kan din lærer hjælpe dig med, at skolepsykologen taler med dig?

Måske har du lyst til at kigge på “Det mentale motionscenter” på Psykiatrifondens rådgivning. Her er der øvelser som kan være en hjælp at kunne, hvis man har det svært med sine tanker eller følelser, og til at få ro på.

Du også altid velkommen til at ringe eller skrive herind, hvis du begynder at få trang til at gøre skade på dig selv eller andre. Du kan ringe eller skrive ind på 116111 fra 9-02.

På den måde kan vi måske hjælpe dig, så du ikke gør nogle af de ting, du beskriver. Men du har nok også brug for mere hjælp og støtte til at ændre handlemønstre.

Jeg vil håbe, at du gå videre med det og gerne med støtte fra din familie.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat