Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven der cutter

Jeg er en pige på 12 der har den her ven der cutter sig selv og hun er på alder med migså jeg syntes det er slemt hun tager en blyant spidser og skraber huden af

hende hendes mor ved det ikke og hendes (venner) er ligeglade så de gider ikke at hjælpe

vi er ikke venner på den måde

mig og hende vi kom op i et skænderi men jeg er den eneste der kan hjælpe ingen andre forstår hende

jeg lider af angst og strees og dermed besvimer hvis jeg bliver presset

men jeg bliver bange når hun skriver hun har gjordt det igen

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Tusind tak for dit brev. Og hvor er det flot at du rækker ud, når du har kendskab til en, der gør skade på sig selv!

Vil starte med virkelig at rose dig for at række ud! Dit brev viser mig, at du er en pige der går op i at andre har det godt. En pige der ikke er bange for at hjælpe andre, uanset hvor tætte man nu måtte være. Det er altså virkelig sejt!

Dernæst vil jeg understrege, at du sørme skal huske at passe på dig selv! Jeg kan godt forstå at du vil hjælpe pigen. Men det er voldsomt, når nogen gør selvskade. Og med din situation taget i betragtning skal du være ekstra forsigtig. Det er du allerede, fordi du har skrevet herind, for at få hjælp, til at håndtere situationen. Det er sejt og modigt.

Det er meget alvorligt når nogen skader sig selv. Og i mange tilfælde er det et råb om hjælp. Så med din alder og dit helbred taget i betragtning, så vil jeg foreslå at du fortæller dette til dine forældre. Måske kan de hjælpe dig med at snakke om det med din lærer eller måske direkte med pigens mor. Jeg tænker at det er supervigtigt at der kommer voksne ind over, for vi kender ikke pigens situation.

Uanset skal hun have hjælp. Det er de voksne omkring pigen der skal finde den hjælp der er aller bedst for pigen. Udover at de voksne skal hjælpe pigen, så får du også fjernet presset fra dine skuldre – om ikke det hele, så noget af det.

Måske synes du, det er en stor mundfuld for dig at fortælle om pigens problemer til en voksen. Mon du har det sådan?  hvis du oplever det sådan, kan jeg sagtens forstå det.

Måske du kan starte med at fortælle dine forældre eller din klasselærer om hvordan du har det. Hvad tænker du om det? De voksne skal også hjælpe dig, når du ikke har det godt.

En anden ide er at du viser dine forældre dit og mit brev. Bare husk at det er de voksne der skal hjælpe pigen og du har allerede gjort meget ved at skrive til os. Den eneste måde du kan hjælpe pigen mere på, er ved at involvere nogle voksne.

Igen – tusind tak fordi du skriver ind med din bekymring! Skulle du have flere spørgsmål kan du altid skrive igen, eller ringe ind til os på 116 111.

Pas rigtig godt på dig selv

VH BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat