Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænker på alle andre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Hvor er det godt, du får skrevet til BørneBrevkassen. Jeg håber, det har hjulpet dig en lille smule at få fortalt om alle de ting, du skal tage dig af for andre mennesker. Jeg blev glad for dit brev, for det virker som om du tager dig af alt for meget for alle andre. Det er godt, du også tænker på dig selv.

Jeg kan godt forstå dig, når du ikke bryder dig om at skændes. Nogle gange er det meget forskelligt, hvordan to mennesker ser på den samme sag. Det betyder ikke, at den ene har mere ret end den anden, det er bare to forskellige synspunkter.

Det kan føles som en byrde, hvis der er mange omkring en, som vil diskutere alting. Hvad mon der ville ske, hvis du bare sagde noget i retning af, at dig og den person du skændes med må være enige om at være uenige i den sag, skænderiet handlede om... Har du tænkt den tanke?

Hvad mon dine venner ville sige, hvis du fortalte dem, at du ikke kan lide at skændes med dem, at det gjorde dig ked af det, eller at du blev vred over det? Måske er de slet ikke klar over, hvordan skænderierne påvirker dig..?

Jeg bliver bekymret for dig, når du fortæller, at du har skåret dig selv. Jeg kan godt forstå, det har forvirret dig, og der er måske stadig en masse tanker omkring det, du går rundt med indeni...

I dit brev fortæller du om din gode familie, og måske er din første tanke i retning af, at du ikke har lyst til at tale med dine forældre om, hvordan du har det indeni. Måske tænker du i retning af, at det skal de ikke til at bekymre sig om, men alligevel tænker jeg på, om du kunne overveje at tale med dem..?

Måske kan de give nogle råd til, hvordan du bliver bedre til at sige fra overfor din veninde, der presser på for at holde kontakt. Det kan også være, at dine forældre kunne give nogle gode råd til, hvordan du kan blive bedre til ikke at skulle tage dig at for mange problemer for andre. 

Lige netop i den alder du har nu, kan det være svært at skulle forholde sig til mange andres følelser og problemer, uden at det kommer til at påvirke dit eget humør.

Måske har du også lyst til at kigge lidt på den hjemmeside, der hedder www.selvskade.dk? Selv om du ikke har tænkt dig at gøre det igen, kan du måske læse lidt om, hvad der kan ligge bag, og du kan også få gode råd om, hvordan du kan være opmærksom på dit selvværd, hvad du selv kan gøre mm.

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil tale med en af de søde rådgivere.

Mange kærlige hilsner

BørmeBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat