Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

S,S,S = selvværd, selvskade, selvmords tanker.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen - og for at du har lyst til at skrive til os igen. Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig... Men jeg tror ikke, at jeg kan finde på nogen undskyldninger til dig, så folk ikke opdager, at du cutter.

Du fortæller, at du cutter, har lavt selvværd og har selvmordstanker - tre voldsomme (og alvorlige) ting, som jeg tænker må være svære at bære rundt på alene. Derfor synes jeg også lige umiddelbart, at det lyder som en god idé at fortælle en af dine veninder om det.

Men jeg tænker også, at det kan være et stort ansvar at give din veninde, hvis hun ikke må sige eller gøre noget for at hjælpe dig. Jeg tænker - selvom du ikke vil - at det vil være godt for dig at få noget voksen støtte/hjælp. Jeg bliver nysgerrig på, hvorfor du mon ikke vil indblande dine forældre eller andre voksne..?

Er det mon fordi, du ikke vil gøre dem kede af det? Eller er det måske fordi, du er bange for deres reaktion? Eller er der mon en helt 3. grund til, at du ikke vil have nogen voksne til at hjælpe dig..?

Dem som jeg har talt med, som cutter, gør det ofte for at få en anden smerte til at gå væk... En smerte der handler om noget helt andet. Måske er det noget, du kan genkende hos dig selv..?

Det jeg prøver at sige til dig er, at hvis du skal få smerten til at forsvinde (den der gør, at du cutter og har lavt selvværd), skal du måske prøve at tænke på, hvem der mon kan hjælpe dig - tror du, at du kan det?

Jeg kan godt forstå, at du selv vil sige det (at du cutter), men måske har dine veninder (og forældre) allerede fundet ud af det (?). Måske ved de bare ikke helt, hvad de skal gøre eller sige..? Måske er dine veninder bange for at blande sig i dit liv eller bange for at gøre dig ked af det..?

En mulighed kunne også være, at du tog kontakt til LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade. Her kan du både få hjælp, støtte og rådgivning gennem mail, chat, telefon og ved personligt at møde op.
Du kan læse mere om dem >her

Måske har du ikke fået det svar, du gerne ville have ønsket dig..? Men jeg tror ikke, man i længden kan skjule både fysiske og psykiske ar på både krop og sjæl for omverdenen (veninder, familie, lærere osv.).

Jeg tror, at de ting der gør ondt inden i, og som gør at man har svært ved at ændre på nuværende handlemønstre (at man cutter) vil blive mindre, hvis man finder en at tale med om det... På den måde er man ikke alene. Kan du mon følge mig..?

Du er meget velkommen til at ringe eller SMS'e til BørneTelefonen på 116 111. Du er også velkommen til at skrive tilbage til BørneBrevkassen, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat