Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

spiseforstyrrelse, selvskade og depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år. 

Jeg bliver lidt bekymret for dig, når jeg læser dit brev. Du fortæller, at du føler dig deprimeret, at du cutter, at du har problemer med spisning, og at du hader dig selv.

Hvad er der dog sket i dit 14 årige liv, siden du slås med så mange alvorlige ting?

Dine forældre ved ikke, hvordan du har det. Jeg tænker på, om der er andre, der ved det, eller om du går og tumler med disse store problemer selv?

Nu har du i hvert fald fortalt mig om det, og det er godt. Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvad du gerne vil have ud af mit svar. Jeg har valgt at fortælle dig, hvor du kan få hjælp, for det tror jeg, du har brug for. Jeg tror også, at du føler dig alene med de svære ting. De problemer, du fortæller om, er alt for voldsomme til, at du kan klare dem selv.

Derfor synes jeg, det kunne være en rigtig god idé, at nogle voksne omkring dig, fik at vide, hvordan du har det. Det kunne være dine forældre eller noget andet familie, måske en bedsteforælder? Eller det kunne være en god lærer. Når man har tanker som, at man hader sig selv og forsøger at skade sig selv, er det nemlig en stor hjælp, hvis man kan få noget støtte fra andre. Så er du ikke er helt alene med det mere.

Du kan også få hjælp og støtte fra www.lmsos.dk. Det er en rådgivning, der hjælper unge som dig, når de har spiseforstyrrelse eller skader sig selv. Der er afdelinger over hele landet, og du kan se, hvilke aktiviteter, der er, i den rådgivning, der er nærmest dig. Du kan også ringe på 7010 1818 eller chatte, hvis du ønsker det. Du kan roligt henvende dig, for de rådgivere, der arbejder der, er vant til at tale med unge som dig.

Du kan også prøve at henvende dig til Headspace, som er en anden rådgivning, der hjælper unge. Jeg vil foreslå, at du prøver at kigge på de to henvisninger, jeg har givet dig for at se, om der er noget, du kan bruge.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat