Brev

Skær i mig selv

Kære BørneTelefonen
Jeg er en pige på 13, som skær i sig selv
Når jeg er sur eller trist skær jeg i mig slev for at få det bedere.
Mine venner siger de er bekymret for mig men kan ik stoppe med at gøre det.
Hilsen en pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du har haft overskud til at skrive til os, og at du lytter til dine venner. Det lyder til, at det er nogle omsorgsfulde venner, der tænker og bekymre sig for dig. Det ved jeg godt ikke helt hjælper dig, men måske kan det alligevel være rart at tænke på for dig, at der er nogle gode venner, der ser du ikke har det godt for tiden.

At cutte kan være en måde at få opmærksomheden væk fra de svære følelser eller oplevelser, man har i sit liv. Præcist som du selv så fint beskriver det. Men det løser ikke rigtig nogen problemer at skære i sig selv. Det giver måske lidt i et øjeblik, men løser ikke problemet. Tværtimod så kan man få en ny dårlig vane, der ødelægger ens krop og ikke hjælper en til at få det bedre.

Derfor er det en rigtig god ide at snakke med nogen om, hvordan man har det. Jeg ved fra andre unge, at bare det at sige til nogen, hvordan man har det, er første skridt til at få det bedre. Jeg ved godt, at tanken om at tage hul på sådan en snak kan være rigtig svær, men kan du mon komme i tanke om en god voksen, du kan fortælle, hvordan du har det? Måske kan dine venner også hjælpe dig her? Det vil være det første seje skridt for dig frem mod at få hjælp. Du kan bruge dit fine brev og svar til os som en støtte i samtalen.

Måske kan du også finde gode idéer til at få hjælp i vores tema om selvskade, du kan læse mere her: Selvskade

Hvis unge ikke har det godt, så er det de voksnes ansvar at hjælpe dem. Hvis du slet ikke kan finde nogen voksne at betro dig til, så håber jeg, at du vil ringe til os på BørneTelefonen 116 111, hvor vi sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat