Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skåret i mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på næsten 15 år
Tak for dit brev hvor du fortæller, at du er blevet uvenner med din bedste veninde, og at du nu er kommet til at skære i dig.
Jeg vil starte med at fortælle, at jeg er rigtig glad for, at du har skrevet herind, for det at skære i sig selv, er bestemt noget man skal tage alvorligt, men det kan jeg også læse på dit brev, at du gør.
Jeg kan godt forstå, at du er rigtig ked af, at din veninde ikke vil tale med dig, fordi du er blevet kærester med en fyr, som hun var vild med. Nu ved jeg jo ikke, hvor lang tid det har stået på, men kan det tænkes, at hun bare skal have lidt tid til at sunde sig…? Jeg kan faktisk også godt forstå, at hun er blevet ked af, at du nu er kærester med en, som hun var vild med, så jeg tænker, at det er en rigtig træls situation for jer begge to.
Du fortæller i dit brev, at det føltes som om vreden kom ud, da du skar dig selv. Jeg ved, at mange som skærer i sig selv, har den følelse, da de ved at skære sig selv har noget, de selv kan styre, og på den måde, er det "kun" dem selv det går ud over. Jeg er glad for, at du godt ved, at det er forkert at skære i dig selv, og tænker at du måske kan finde noget hjælp på den side, der hedder www.lmsselvskade.dk . Du er selv inde på i dit brev, at du måske skal fortælle det til dine forældre, men at du er bange for, at de vil blive stik tossede. Jeg kan godt forstå, at det er svært at skulle fortælle dine forældre, men jeg tænker, at det måske kan være en hjælp for dig at vise dem det brev, du har sendt herind (og måske også mit svar). Jeg synes nemlig, det er et rigtig godt brev, du har skrevet, hvor du får fortalt, hvordan du har det, og hvilke tanker og følelser du sidder med. På

www.lmsselvskade.dk

er der også noget for forældre at læse, om hvad de kan gøre, hvis deres barn skærer i sig selv, så måske kan de også bruge siden.

Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart, hvis dine forældre bliver stik tossede på dig, men prøv at tænke på, at det jo netop bliver det, fordi de holder af dig, og derfor er bange for, at der skal ske dig noget. Hvis du har lyst, er du også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere, måske kan du der øve dig på, hvad du kan sige til dine forældre. De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat