Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvskade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Hvor er det flot af dig, at du skriver og beder om hjælp, og det kan jeg godt forstå at du har brug for. Det lyder som om, du har meget mere brug for hjælp end du har fået... Er det sådan du oplever det..?
Snakker du mon med dine forældre om, hvordan du har det efter at du er blevet udskrevet fra hospitalet? Jeg tænker nemlig,  at du og dine forældre, eller en anden voksen skal kontakte din læge for at snakke om hvordan du kan få noget mere hjælp. Jeg tænker at du må have brug for at du kan snakke meget med nogen om din diagnose (borderline) og hvad den gør ved dig. 
Du skriver også at du har svært ved at bo hjemme. Det kunne måske betyde, at du ikke snakker godt med dine forældre? Hvis det er tilfældet og du heller ikke har andre voksne, du kan snakke med, synes jeg at du skal prøve og ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med rådgiver eller skrive mere direkte med en af dem på UngeChatten her på hjemmesiden. De vil evt. kunne sætte dig i kontakt med en bisidder som kan hjælpe dig med at få snakket med kommunen om din situation og hvordan du kan få mere hjælp.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat