Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig,

Tak for dit brev og tak for din ros. Og du er altså rigtig god til både at forklare dig og til at stave, så det kan du bare være stolt af!

Jeg kan godt forstå, at du synes, at livet er svært, hvis du går rundt og føler dig alene og ked af det. Sådan kan man godt have det ind imellem, men det skal helst ikke være den følelse, som fylder mest. Så når du skriver herind og beder om hjælp, så tænker jeg, at det er et udtryk for, at du er god til at mærke dig selv og mærke, hvad du har brug for. Og det at kunne mærke sig selv,  er en meget vigtig evne at have i sig, så der er du jo allerede nået langt. Det der kan være svært nu, er måske at finde ud af hvilken form for hjælp, du godt kunne tænke dig, og hvad der ville være godt for lige dig..

Det er godt at høre, at du får hjælp nu i form af at tale med en psykolog. Jeg ved ikke, hvor lang tid du har gået dér, men der kan godt gå et stykke tid, førend man mærker nogle større forandringer. Det findes desværre sjældent hurtige løsninger, når man har det, som du beskriver. Så forhåbentlig vil du hen ad vejen begynde at mærke en forskel i dig selv og i dine samtaler med psykologen.

Ud fra det du skriver, tænker jeg, at forandringerne i dit liv måske kunne hænge sammen med at dine forældre blev skilt.. er det også sådan du tænker det? Det kan være meget forskelligt, hvordan børn oplever deres forældres skilsmisse – fordi forældre bliver skilt på mange forskellige måder. Nogen gange kan det være meget voldsomt med skænderier og forældre, som har svært ved at tale sammen efter de er blevet skilt. Og andre gange foregår det mere stille og roligt og forældrene kan fungere som okay venner efter skilsmissen. Hvordan er det i din familie? Kan din mor og far godt tale sammen eller føler du, at du af og til kommer i klemme mellem dem?  

Jeg ved, at der er nogle børn, som har stor glæde af at skrive historien om deres forældres skilsmisse ned, som en slags historie til dem selv. Man kan gøre det på mange måder, men nogle starter med at skrive hvordan man husker familien, før de gik fra hinanden, hvad der skete den dag, man fik det af vide og derfra de oplevelser og stemninger, man har lyst til at skrive om. For nogle børn er det en god måde at bearbejde det tab, det er, når ens forældre bliver skilt.

Andre børn har stor fornøjelse af at gå i børnegrupper, hvor det er sammen med andre børn af skilte forældre. Så er der typisk en eller to voksne, som er dem, der har ansvaret for, at alle i gruppen har det godt med at være der. Måske kan din mor prøve at undersøge, om det er en mulighed i den kommune I bor i? Det er enten kommunen eller Statsforvaltningen, som hun skal spørge.

Tror du, at du kan bruge nogle af de forslag? Det kan jo være at der kommer nogle ting frem, som du har lyst til at tale mere om med psykologen?

Til sidst får jeg lyst til at foreslå dig,  at du måske har mod på at starte til noget i din fritid, som du synes kunne være sjovt eller hyggeligt.. Det kan enten være noget sport, musik eller noget kreativt – men måske kunne det give dig lidt energi, at komme ud og opleve noget andet og måske se dig selv i en anden sammenhæng. Måske kan du være hende der er rigtig god til at male eller spille skak eller håndbold? Noget hvor du ikke føler dig ked af det og alene.. Tror du, der kunne være noget, som kunne vække din interesse?

Jeg håber, at du kan bruge noget af mit svar til snart at føle en lidt større glæde ved livet.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at prøve chatten igen eller BørneTelefonen 116 111.

Bedste hilsner fra BørneBrevkassen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat