Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Psykiske lidelser?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Sikke en masse tanker og følelser, du har gået rundt og holdt på det seneste år. Hvor er det godt, at du er klar til at gøre noget ved det og få snakket med din mor!

Det er rigtig godt, at du har en god veninde, du kan snakke med. Det er vigtigt at fortælle andre, når man har det skidt, også selv om det kan være svært. Det betyder også, at du allerede har øvet dig i at sætte ord på dine tanker og følelser. Det ses også i det brev, du har sendt herind. Du er god til at beskrive meget præcist, hvordan du har det.

Det er netop dét, du skal gøre, når du snakker med din mor. Fortæl hende på samme måde, hvordan du har det. Vis hende fx dit brev, hvis du ikke helt ved, hvordan du skal få startet med at fortælle hende, at du har det rigtig svært. 

Der er flere muligheder for, at du kan få hjælp. I første omgang kan I snakke med din læge. Din læge kan vurdere, hvad du har brug for. Det kan være samtaler hos lægen. Eller med en psykiater. Det kan også være at snakke med en psykolog. 

Det er også en god ide, at I snakker med skolen om, hvordan du har det. Skolen vil kunne hjælpe dig, når du er i skolen. Det kan fx være en hjælp for dig, at din skoledag er forudsigelig nu, hvor du har det svært med at planer ændrer sig. Skolen kan også hjælpe med, at I får kontakt til en skolepsykolog.

Jeg vil også foreslå, at I sammen kigger på hjemmesiden: http://lmsos.dk. Her er kan I læse mere om selvskade og den hjælp, du kan få.

Du har bestemt fortjent at have det godt! Du er allerede godt på vej. For første skridt på vejen er, at du tør fortælle om det.

Jeg håber, du sammen med din mor finder præcis dét, der hjælper dig. Du er meget velkommen til at ringe og snakke med børnetelefonen 116111, mens du arbejder på at få det godt igen. Og din mor må også meget gerne ringe til Forældretelefonen på 35555557, hvis hun vil have råd til, hvordan hun støtter dig. 

De bedste tanker til dig.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat