Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Please, hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år 

Tak for dit brev. Jeg hjælper dig gerne, så godt som jeg nu kan.

Hvor er det godt at høre, at du ikke er selvskadende mere. Det er rigtig flot kæmpet og du er et stort forbillede for andre, der har været i en ligende situation som dig. Vi har alle en fortid med i bagagen - noget godt, andet skidt, og det er fuldt ud forståeligt, at det kan være svært at tale om sin fortid med nye mennesker, man møder på sin vej, for hvad kommer det egentlig dem ved?

Ud fra det du skriver i dit brev, så tænker jeg, at du er en sej og modig person, der tør at stå ved hvem du selv er. Så når folk spørger ind til dine ar er det bedste måske bare at fortælle dem, at du selv har lavet dem i en periode, hvor det var svært? Du behøver ikke fortælle detaljer, men kan oplyse de nysgerrige om, at du på et tidspunkt havde det meget svært, og det ikke sådan mere - så du er ok nu og har haft det godt længe. Måske er der andre der kender til at skade sig selv, der er i hver fald mange unge piger og drenge, som taler med os om det. 

Jeg tænker at dine ar altid vil være der, så hvis du føler dig klar, så er det bedste nok at acceptere dem, som en del af dig. Det er måske også muligt at skjule dem, med feks foundation, eller du kan tale med din læge om andre måder at reducere synligheden af arrene - måske med laserbahndling eller hvad der kan virke bedst.

Jeg kan ikke tage beslutningen for dig, men jeg fornemmer en stærk pige i dig. Måske kan du mærke efter i dig selv om, du har lyst til at fortælle det, til hvem du har lyst at fortælle eller ikke fortælle det. Det er din ret og ingen kan kræve et svar af dig, hvis du ikke er ok med det. Jeg tror på, at du bedst mærker, hvad der er bedst for dig.

Du kan også kigge på www.selvskade.dk - måske er der nogen, der også har gode råd til det med at fortælle om ar?

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat