Brev

Ondt og tanker om at selvskade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret og har svært ved at finde ud af, hvad du skal gøre. Hvis jeg forstår det rigtigt, så har du fået ondt i knæene (eller i hvert fald det ene), fordi du har overbelastet det, og at eneste der vil hjælpe på smerterne, er at aflaste knæet. Mon det der frustrerer dig mest er, at du ved, at du nok bliver nødt til at holde en pause fra acrobatik?

Jeg kan høre på dig, hvor glad du er for acrobatik, og sikkert også er ret god til det. Det er meget af dit liv, der går til acrobatik med fire træninger om ugen - det er flot at være så dedikeret! – og det er nok heller ikke nemt for dig at gøre det mindre?

Jeg ved fra andre, hvor ekstremt irriterende det er, når deres krop lige pludselig siger ’stop’. Det at få smerter er jo i virkeligheden kroppens måde at fortælle én, at man bliver nødt til at holde en pause. Jeg har bl.a. snakket med elite-fodboldspillere som, ligesom dig, begyndte at få meget ondt i knæene. Jeg ved fra dem, hvor svært det var at acceptere, at de i en periode ikke kan være med til træning og kamp, ligesom alle de andre på deres hold. Til gengæld ved jeg også, at det var det, der virkede – altså at holde en pause. Deres læge fortalte dem, at de nok havde fået mere blivende skader eller kroniske smerter, hvis de ikke havde holdt pause. Jeg tænker, at dette nok også gælder for acrobatik – hvad tænker du?

Det lyder som om, du har nogle gode forældre som kun vil dit bedste. Selvom dine forældre nok vil anbefale, at du aflaster dine knæ, ligesom lægen gjorde, tror du så ikke, at de vil gøre hvad de kan for at du ikke skal synes, det er helt forfærdeligt – måske du kun skal holde en kort pause fra acrobatik? - måske du skal gå to gange om ugen i stedet for fire? – måske de vil snakke med din træner om gode alternativer, mens du holder pause?

Jeg håber, du vil lytte til, hvad din krop fortæller dig og snakke med dine forældre om, hvor ondt du i virkeligheden har, så de kan hjælpe dig med at få det godt igen. Også selvom det måske bliver surt i en periode. Jeg ønsker dig alt godt med på vejen!

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat