Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit hårde liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du har fundet overskud til at skrive ind til os. Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt videre.

Du skriver, at du er meget genert, og at du især i den sidste tid har haft det rigtig svært. Du har både mistet en veninde og en kæreste... Hvilket forståeligt er rigtig svært... Det lyder på dit brev som om, du har mange ting indeni, som gør dig ked af det, men som du har svært ved at komme af med og fortælle om. Det tror jeg, der er rigtig mange unge, der kan genkende. Det kan være rigtig svært at tale om de ting, der gør en ked af det, genert, bange, usikker eller vred.

Du skriver, at du efter din kæreste slog op med dig, besluttede at prøve at skære i dig selv, fordi det var for stor en smerte for dig... Mange vælger at cutte, fordi de har det svært, er rigtig kede af det og oplever, at den indre smerte bliver mindre. Men de oplever samtidig, at smerten indeni ikke forsvinder, for deres problemer er der jo stadigvæk, så jeg tænker, at det er ikke nogen særlig god løsning, heller ikke for dig... Du kan se mere om det på www.selvskade.dk

Du skriver, at du længe har overvejet at cutte, fordi dit liv generelt ikke er særlig godt. Det er godt, at du får skrevet det i dit brev, for jeg tror, det bedste, du kan gøre, er at begynde at få alle dine tanker ud – enten på skrift eller ved at tale med nogen. Det lyder som om, du har brug for at tale om bruddet med din kæreste, tabet af din veninde, og hvordan du kan sige fra overfor den nye veninde, der faktisk gør dig rigtig ked af det med hendes kommentarer.

Jeg tænker, at det bedste du kan gøre, er at begynde at snakke med nogen om dine tanker, og om hvordan du har det. Det kan også tage lysten til at skære i dig selv væk. Måske kan du betro dig til dine forældre eller til andre i din familie? Måske har du en god lærer, du har tillid til? Eller en anden på skolen, eller måske en nabo?

Hvis det er svært at få startet, vil jeg foreslå, at du viser dit brev og måske mit svar. Du beskriver flot din situation i brevet, og det brev kan være et godt udgangspunkt for en samtale. En samtale, der måske kan hjælpe dig videre og hjælpe til, at du ikke føler, du står alene. Du er i hvert fald ikke den eneste pige på 13 år, der er genert og har prøvet at miste en veninde og en kæreste!

Du skal vide, at du altid er velkommen til at ringe til en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på BørneChatten, hvis du kunne have lyst til vende dine tanker med en voksen, hvor du stadig kan være anonym... Måske du også her kan få hjælp til at finde frem til, hvem af de voksne, du kender, der kan hjælpe dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat