Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit ærlige brev, hvor du får sat ord på nogle af de følelser, som du længe har gået alene med. Jeg vil gerne starte med at rose dig for, at du har fortalt dine forældre om din spiseforstyrrelse, og at du nu får noget professionel hjælp, både fra en psykolog og fra en kostvejleder – det er nemlig så vigtigt at få hjælp, så du med tiden kan få det godt.
Når man starter i behandling, er der desværre mange, der tror, at man hurtigt kommer til at mærke forandringer. At man får det bedre med det samme. Det taget lidt til og men skal nok være i behandling over en længere periode. Derfor vil jeg virkelig råde dig til at fortsætte behandlingen og tage imod al den hjælp, som du kan få. Det er også vigtigt, at du er ærlig over for psykologen, så han/hun ved, at du har det svært derhjemme. Det kan jo være, at du og dine forældre skal have noget hjælp til at få tingene til at fungere derhjemme. Men det kræver altså, at du fortæller andre, fx psykologen, hvordan det er derhjemme. Mon du har mod på det?
Jeg ved ikke, om dine forældre kender alvoren af at have en spiseforstyrrelse? For måske har de også brug for information og vejledning, så de bedre kan hjælpe dig med at få det bedre. Måske kender du allerede LMS (landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade)? Hvis ikke, så vil jeg anbefale dig at besøge deres hjemmeside her: http://www.lmsspiseforstyrrelser.dk. På hjemmesiden er der både historier fra andre unge med spiseforstyrrelser, men der er også gode råd til pårørende. Hvis du har mod på det, kunne du foreslå dine forældre at prøve LMS's rådgivning for pårørende? Det er et forsøg værd.
At lære at acceptere sig selv er en proces, som tager tid. Du er på ingen måde overvægtig, men når man er syg, kan det være svært at se det med sine egne øjne. Det spejlbillede, som du ser, er altså ikke det billede, som andre mennesker ser. Husk det! At have en spiseforstyrrelse betyder bl.a., at man har et forfejlet billede af sig selv. Det virker også til, at du ved det.
Nogle af os har rødt hår, andre måske store ører, mørk hud eller blå øjne – vores forskelligheder er det, der gør, at vi er unikke mennesker. I stedet for at være ked af hudfarven, skal du måske prøve at fokusere på noget andet. Prøv at find 3 -5 gode egenskaber ved dig selv. Måske er du en sød klassekammerat, har nogle smukke øjne eller noget helt tredje? Du skal med andre ord øve dig på at lære at acceptere dig selv for den, du er og se alt det smukke og finde du er.
I dit brev nævner du kun dine forældre, men jeg tænker på, om du måske også har talt med din lærer om, hvordan du har det? At du føler dig anderledes? Måske kunne han/hun også hjælpe dig med at lære, at forskellighed er en styrke. Hvis vi alle så ens ud, ville verden godt nok være et trist sted, synes du ikke?

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du kan prøve? Husk at det tager tid, men det skal nok blive bedre, hvis du sørger for at fortælle folk, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig. 

De varmeste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat