Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde skærer i sig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Hvor er du bare en god veninde. Du viser omsorg. Du lytter til det hun fortæller dig. Og så handler du også. Og det er rigtig vigtigt. 

Det er vigtigt, at du fortæller om din veninde til en voksen. En voksen vil kunne hjælpe hende videre. Det er et stort ansvar at vide ens veninde skærer i sig selv. Det er nok ikke let for dig. Det er et ansvar en voksen skal tage. På den måde hjælper du både din veninde og også dig selv. Det kan måske være dine forældre eller en lærer. Du skriver, hun ikke vil snakke med en lærer. Du kan måske foreslå, at du gør det sammen med hende. Eller måske kan I skrive det til en lærer.

Du skriver, at du også skar i dig selv engang. Hvordan stoppede du? Måske kan du råde din veninde til at gøre nogle af de samme ting, der hjælp for dig. Det kan også være at det hjælper at det hjælper at få rådgivning hos www.selvskade.dk? De har rigtig god hjælp, hvis man skærer i sig selv. Hvis du har lyst, kan du måske vise siden til din veninde. Og så må du huske at være der for hende. Præcis som du er nu.

Jeg håber, du vil fortælle det til en voksen. Så din veninde får hjælp.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat