Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde dropper mig for hendes kæreste.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige

At tale med en der er alvorligt forelsket, kan føles som at grave huller i stivfrossen jord. 

At være tålmodig og have tillid kan måske give dig lidt ro. Hvis du kan finde det sted i dig, der har tillid til og tror på, at din veninde kan finde en plads til dig igen. At du betyder ligeså meget for hende som hun gør for dig.

Det lyder som om, I har et stærkt venskab og hun virkelig gerne vil dig. Måske er hun bare blevet ramt for hårdt af forelskelse og skal lige finde ud af, hvordan hun både er en god kæreste og en god veninde? 

En af de vigtigste ting, når et venskab kommer på prøve, er i min verden ærlighed uden bebrejdelser. Du skriver, at du savner hende sindssygt meget. Det er ærlighed direkte fra dit hjerte. Det tror jeg faktisk også ville gå direkte i hendes hjerte.

Måske kan du skrive en sms, hvor du skriver du savner hende sindssygt meget, savner at sove sammen med hende og lave alle de andre ting I plejer sammen. Måske kan du vække hendes hjerte, så hun også kan mærke savnet til dig - selvom hun er fyldt op af at være forelsket lige nu.

Venskaber kan vare et helt liv, hvis de bliver passet og plejet, med det man ønsker de skal bestå af. Hvis du ønsker et ærligt og kærligt venskab må du turde, at være sårbar og række ud når du kan mærke, hvad du har brug for. 

Har brug for at hente støtte andre steder fra kan Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade måske være et sted for dig at kigge lige nærmere på. Se deres hjemmeside med forskellige historier fra andre unge - du er ikke alene - husk det. http://www.lmsos.dk/

Husk at vinter også bliver til forår og stivfrossen jord tør op og bliver blød igen. Alt er hele tiden i bevægelse også selvom, det ikke virker sådan lige nu.   

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat