Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde cutter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Jeg kan godt forstå, at du er rigtig bekymret for din veninde. Det er rigtig ubehageligt, når nogen, man holder af, gør skade på sig selv.

Der er mange, der begynder at cutte, hvis der er noget i deres liv, som er rigtigt asvært, og som de ikke ved, hvad de skal gøre ved. Ligesom din veninde, der selv blev deprimeret, da hendes veninde fik en depression. Hvis man har ondt indeni, og ikke rigtig ved hvorfor, er der nogen der forsøger at fjerne den smerter, ved at gøre skade på sig selv. Men, at skade sig selv hjælper ikke på det svære, man kæmper med.

Det er vigtigt, at din veninde får hjælp, så hun kan få det bedre. En måde, du kan hjælpe hende, er ved at fortælle hende, at du er rigtig bekymret for hende, og at du gerne vil hjælp hende, så hun kan få det bedre. Du kan fx hjælpe hende med at fortælle om det til nogle voksne. Det kan være hendes forældre, en sød lærer eller dine forældre som ikke ved, at hun er begyndt at cutte. Den voksne kan så sørge for, at din veninde får hjælp til at stoppe med at cutte. Det kan være hendes læge, der taler med hende om, hvordan hun har det og sørge for, at hun får den hjælp, hun  har brug for.

Man kan også kontakte Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelser på www.selvskade.dk eller ringe på telefon 70101818. De kan give jer flere råd til, hvordan din veninde kan få hjælp til at få det bedre. 

Jeg ønsker dig og din veninde alt det bedste. Og tak fordi du er omsorgsfuld og klar til at hjælpe din veninde.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat