Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige,

Tak for dit brev. Hvor er din veninde heldig at have en veninde som dig, jeg bliver helt varm om hjertet. Jeg kan læse, at du har været en rigtig god støtte for hende og givet hende omsorg.  

Først vil jeg sige til dig, at det bestemt ikke er din skyld, hun skærer i sig selv. Jeg forstår godt, at du måske tænker det, fordi du føler en afmagt som veninde. Du gør det helt rigtige at søge hjælp hos voksne ved at skrive til os. Jeg tænker, din veninde igen skal have voksenhjælp, og så kan du være hendes støtte, som hun kan fortælle, hvordan det er at være i "hus halløj", som du beskriver.

Jeg tænker også, at din veninde lyder til at have fightervilje, når hun har været næsten stoppet og har været i et forløb.  Den vilje skal hun holde fast i, så den kan hjælpe hende videre

Det er tit at når man skærer i sig selv, kan man falde lidt tilbage, selvom man måske har været stoppet. Jeg tænker, at du skal sige til din veninde, at hun har brug for mere hjælp, og at du kan hjælpe hende med at sige det til hendes forældre eller en anden voksen.

Jeg tænker, det er vigtigt for dig, at du gør det tydeligt for din veninde, at du kan se hun er på afveje igen, og at du vil være med til at fortælle det til en voksen. Du skal også passe på dig selv, og du kan ikke løse din venindes problemer, men du kan være støtten, når hjælpen er sat ind.

Måske har du brug for lidt mere snak? Så kan du ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat