Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mere end et emne.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 15 år
Jeg synes, at dit brev fint giver mening, og jeg får et godt indtryk af, hvordan du har det, når jeg læser brevet. Det er godt, at du har skrevet det, måske hjalp det dig til at blive lidt mere klar over din situation.
Jeg kan godt læse, at du er forvirret over dig selv, og jeg tænker, at du lige nu er lidt i krise omkring dig selv, og hvem du er. Jeg kan ikke læse, om det er symptomer, du kender fra tidligere, men sådan som du beskriver dem, tænker jeg, at din krise er opstået i forbindelse med din start på efterskolen.
Du er blevet forvirret over din samtale med din psykologilærer om facader, men jeg tror ikke, du skal tolke hendes forklaring, som om det er indbildning, at du har det dårligt. Men måske kender hun kun din facade og drømmer ikke om, hvad der er inde bagved?
Det har du nu fortalt om i dit brev, og når jeg læser om dine symptomer, er jeg ikke i tvivl om, at du har brug for hjælp til at finde dig selv.
Måske kunne næste skridt for dig være, at du snakker videre med din psykologilærer? Du kan jo starte samtalen med hende ved at tage emnet om facader op igen og fortælle hende, hvorfor du er så interesseret i det. Og måske skulle du simpelthen så vise hende det brev, du har skrevet, hvor du meget klart fortæller, hvad der gemmer sig bag din facade.
Det kunne være et godt udgangspunkt for en snak mellem dig og hende. Jeg tænker, at hun også kender til det fra andre elever og kan tale med dig om, hvad du kan gøre.
Måske tænker du, at alle de andre på efterskolen trives, og at det bare er dig, der har det svært. Men sådan er det ikke, selv om facaderne måske ser sådan ud.  På alle efterskoler er der elever, der skal have lidt hjælp til at falde til og klare den nye situation hjemmefra, og det er lærerne indstillet på og vant til. Men det kræver, at facaden bliver lukket op. Det er du nu begyndt på - det er godt, så du kan få støtte og hjælp til at trives igen.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat